Događaji

HDZ predao prikupljene potpise

Šime Erlić: Učinit ćemo Zadar još boljim, ljepšim i kvalitetnijim mjestom za život

Šime Erlić: Učinit ćemo Zadar još boljim, ljepšim i kvalitetnijim mjestom za život
Novi radio

Koalicija na čelu sa HDZ-om, predvođena kandidatima za gradonačelnika Zadra Brankom Dukićem i župana Božidarom Longinom, predala je izbornom povjerenstvu kandidature i prikupljene potpise za lokalne izbore.

Uz njih bili su predsjednici Gradske i Županijske organizacije HDZ-a Šime Erlić i Božidar Kalmeta te predstavnici stranka HSP, Reformista i Stranke umirovljenika.

„Naši kandidati za župana i gradonačelnika su se dokazali u protekle četiri godine. To se vidi na svakom koraku. Realizirano je mnogo projekta u interesu građana kako u gradu tako i u županiji , a zaposlenost je povećana kao nikad do sad, unatoč korona krizi.  U programima i za grad i za županiji koji će biti predstavljeni idući tjedan vidjet ćete koje su to ideje i što će se realizirati u iduće četiri godine. Što se tiče liste, prevenstveno za Županijsku skupštinu, moram reći da je to vrlo kvalitetna lista koja obuhvaća sve slojeve naše županije odnosno sve kvalifikacije. Imamo na listi od dobrih majstora pa do vrhunskih doktora znanosti, liječnika, profesora, uglednih ljudi, izjavio je Kalmeta koji vjeruje u pobjedu na izborima, a nada se da će biti ostvarena već u prvom krugu.

Predsjednik GO HDZ-a Šime Erlić istaknuo je da je Branko Dukić daleko najbolji kandidat za gradonačelnika koji je prikupio preko 5 tisuća potpisa građana. Smatra da njihova koalicijska za Gradsko vijeće, koju čine HDZ, HSP, Reformisti i Stranka umirovljnika, najbolje prezenitra grad Zadar.

“Na listi  imamo jedan spoj mladosti i iskustva. Imamo nekoliko doktora medicine, doktora znanosti, dakle predstavnike akademske zajednice, predstavnike branitelja, zatim predstavnike kvartova. Na listi je i 11 pripadnica ljepšeg spola. Vjerujemo da je ovo pobjednička lista koja na najbolji način prezentira naš Zadar. S tim ljudima bit ćemo snažna podrška gradonačelniku kroz gradsko vijeće da ostvari sve zacrtane ciljeve iz programa HDZ-a za novi mandat koji će učiniti Zadar još boljim, ljepšim i kvalitetnijim mjestom za život”, izjavio je predsjednik GO HDZ-a Šime Erlić.   

Aktualni gradonačelnik i župan zahvalili su se svim građanima koji su im dali potpise za novu kandidaturu.

“To samo govori da smo naporno radili usprkos svim nedaćama u ove četiri godine, od poplave do korone. Grad Zadar stabilno ide naprijed. Na predstavljanju programa pokazat ćemo što želimo napraviti u iduće četiri godine. Sve ono što smo obećali smo gotovo sve ispunili. Vjerujem da ćemo i u iduće četiri godine ispuniti ono što ćemo obećati jer ja samo tako i poznajem svoj  rad – marljivo i zdušno za grad Zadar”, rekao je Branko Dukić koji traži povjerenje Zadrana za još jedan mandat na čelu Grada.  

Aktualni župan pak ističe – u iduće četiri godine planiramo nastaviti investicijski ciklus koji smo započeli u našoj županiji.

Iza nas su četiri godine rada i mogu reći rekordnog investicijskog ciklusa za ovu županiju koji želimo nastaviti. Imamo dobar program koji je zapravo nastavak ovog investicijskog ciklusa. Želimo solidarnu, sigurnu i gospodarski snažnu, zelenu  županiju. To je naša budućnost i tom cilju idemo, izjavio je aktualni župan i kandidat za novi četverogodišnji mandat Božidar Longin.