Događaji

#zadar

U 3D laboratoriju poduzetničkog inkubatora održan ZadarDigital Meet Up

U 3D laboratoriju poduzetničkog inkubatora održan ZadarDigital Meet Up
Potraga.hr

Ni iznenadni prekid isporuke električne energije nije zaustavio drugo izdanje ZadarDigital Meet Up-a, koji je u srijedu u 3D Labu poduzetničkog inkubatora na Novom Bokanjcu okupio poduzetnike zainteresirane za digitalnu proizvodnju.

Kako funkcioniraju 3D printer, 3D skener, CNC laserske gravirke, okupljenima je pojasnio Anto Marjanović iz Udruge Robotic. U tri godine svog djelovanja ova zadarska udruga osigurala je mjesta na donacijskim natječajima „Generacija Next" i "Generacija Now", kao i na MakeX European Open 2019 u Zagrebu, natjecanju iz robotike za cijelu Europu. S obzirom na to da im je primarna djelatnost organizacija radionica za djecu osnovnoškolskog uzrasta, članovi udruge dosjetili su se kako na najbolji način približili digitalnu proizvodnju mlađim uzrastima - kreiranjem njihovih omiljenih superjunaka. Ništa manje atraktivne nisu ni fotografije i privjesci koje kreiraju pomoću uređaja u 3D labu Inovativnog Zadra čiji su zidovi nedavno osvježeni prigodnim ilustracijama iz kreativnih ruku Ille Concepta.

ZadarDigital Meet Up jedno je od preko 20 događanja planiranih u sklopu projekta InZad MSP - moderni servis za poduzetnike koji traje do 1. listopada.

- Dosad ih je održano desetak, uglavnom u online formi zbog epidemioloških mjera. Unatoč tome, aktivnosti umrežavanja nastojimo održati uživo, koliko god je to moguće. Posebnu dodanu vrijednost projektu daje to što u realizaciji projektnih aktivnosti intenzivno surađujemo s predstavnicima ostalih poduzetničkih potpornih institucija (PPI) na gradskom području (COIN coworking, Inovacija Zadar, CODE HUB Sveučilišta u Zadru) pa i s predstavnicima civilnog sektora (Udruga Robotic, Zadar Developers Hub) te tako nastojimo koordinirati aktivnosti jačanja poduzetničke zajednice s ciljem postizanja što boljeg učinka, poručila je Ana Odvitović iz Inovativnog Zadra.

S obzirom na to da su sudionici meet up-a zbog tehničkih razloga ostali zakinuti za puni doživljaj digitalne proizvodnje u njihovom 3D labu, iz Inovativnog Zadra pozivaju sve zainteresirane da se jave na adresu inzad_msp@iznad.hr za više informacija o raspoloživim uređajima i eventualnu demonstraciju.

Za projekt InZad MSP - moderni servis za poduzetnike Inovativni Zadar je dobio 375.000 kuna bespovratnih sredstava kroz Poziv na dostavu projektnih prijedloga Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta i HAMAG BICRO-a pod nazivom Usluge za MSP-ove putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI). Cilj projekta je promicanje poduzetničke kulture i poticanje pozitivnog gospodarskog okruženja za razvoj novonastalih MSP-ova, a što se nastoji ostvariti kroz niz aktivnosti informiranja i umrežavanja MSP-ova međusobno i s predstavnicima javnog sektora.