Događaji

#izbori

Kapović na Forumu predstavio političku platformu za lokalne izbore

Kapović na Forumu predstavio političku platformu za lokalne izbore
Bojan Bogdanić

Politička platforma Nezavisne liste, HNS, HSLS i DSU jučer je na Forumu predstavila kandidate za župana Zadarske županije i gradonačelnika Grada Zadra

Virski načelnik Kristijan Kapović je rekao kako je još prije nekoliko mjeseci najavio okupljanje platforme koja će, ističe, omogućiti građanima da izaberu promjenu. Smatra da imaju prave ljude koji mogu ponuditi rješenja.

Kandidat za gradonačelnika Mario Skelin, predsjednik gradskog ogranka HNS-a, istaknuo je kako im je cilj napredak grada, stvaranje novih radnih mjesta, porezno rasterećenje te transparentna i učinkovita gradska uprava.

Kandidat za župana je virski donačelnik Antonio Vučetić koji je naglasio kako se daljnji razvoj županije mora temeljiti na 3 osnovna stupa. Prvi je infrastruktura koja je preduvjet za bilo kakav daljnji razvoj. Drugi je gospodarstvo ali na način da se gospodarstvenicima osigura okvir u kojem će moći normalno stvarati. Treći, koji ističe kao najbitniji stup razvoja, su ljudi odnosno ulaganje u ljude jer bez njih sve drugo gubi smisao.

Pozvao je građane da izađu na izbore ocijenivši kako je porazan podatak da gotovo 90 tisuća stanovnika Zadarske županije ne izlazi na izbore te dodao kako nije normalno da 30 posto građana odlučuje o životu svih stanovnika.