Događaji

epidemijske prilike

Dan Županije uz prijenos dodjele nagrada i priznanja

Dan Županije uz prijenos dodjele nagrada i priznanja
Iva Perinčić

Današnji Dan županije zbog epidemije neće se održati na tradicionalan način. Ipak, dodjela nagrada održat će se uživo, ali i s prijenosom online.

Poruku župana Longina povodom Dana županije prenosimo u cijelosti.

"Dragi prijatelji,

s obzirom da je pred nama 28. rođendan Zadarske županije, svim našim građankama i građanima upućujem svoju iskrenu čestitku jer, a stalno to ističemo, županija nisu ni papiri, ni zgrade, ni luke, ni ceste, županija su ljudi.

Dan Zadarske županije, 16. travnja, dočekujemo u vrlo specifičnim uvjetima uzrokovanim pandemijom koronavirusa.  Iza nas je jedna vrlo zahtjevna godina u kojoj je gospodarstvo patilo, kultura je šutjela, školstvo je moralo iz stvarnih učionica preseliti u one virtualne. No život je ipak tekao dalje. Čovjek je biće koje i u najtežim trenucima uključuje one rezerve energije.

Kroz 28 godina postojanja Zadarske županije morali smo se boriti s raznim iskušenjima. Nije bilo lako, ali pokazali smo da svaka kriza može biti i prilika za novi početak. Sigurna smo županija koja je više puta potvrdila uspješno upravljanje u kriznim situacijama. Solidarna smo županija koja misli na stanovnike svih životnih dobi.

Zadarska županija i dalje je jedan od najrazvijenijih krajeva naše Domovine. I u doba najveće krize, zaposlenost je ne samo očuvana nego i povećana. Naša županija je jedno veliko gradilište jer se realiziraju brojni projekti kako u zaleđu, tako i na otocima i priobalnom dijelu županije. U tijeku je rekordan investicijski ciklus od tri milijarde kuna koji je zalog sigurne budućnosti naših stanovnika jer se ovi projekti i realiziraju prvenstveno radi njih. Svi ti ostvareni projekti zajednički su uspjesi svih nas koji u ovoj županiji živimo, radimo i odgajamo svoju djecu.

U vjeri da će se u što skorijem razdoblju epidemiološka situacija popraviti, želim zahvaliti svima koji su i dalje na prvoj liniji borbe s koronavirusom. Od zdravstvenih djelatnika, civilne zaštite, policije i svih ostalih službi bez kojih bi redovne aktivnosti naših sugrađana bile znatno otežane.

Na koncu, još jednom svim našim stanovnicima čestitam Dan Zadarske županije te ih pozivam da svojim odgovornim ponašanjem osiguraju zdravlje sebi i drugima.