Događaji

#izbori

Dr. Žuvela: Županija mora napraviti puno više za zdravstvenu skrb kako bi ona bila dostupna svim stanovnicima županije

Dr. Žuvela: Županija mora napraviti puno više za zdravstvenu skrb kako bi ona bila dostupna svim stanovnicima županije

Dr. Ivica Žuvela kandidat je za župana na predstojećim lokalnim izborima, a njegova nezavisna lista ide na izbore za Županijsku skupštinu.

Za svoju listu kaže da je sastavljena od stručnih ljudi koji su pripremili kvalitetan program, a koji je u prvom redu usmjeren na pitanje zdravstva u Zadarskoj županiji.

- Županija može i mora napraviti puno više za zdravstvenu skrb kako bi ona bila dostupna svim stanovnicima županije- ističe Žuvela.

Njegov zamjenik Davor Čerkoć istaknuo je samo neke bitne točke programa:

- Planiramo veće investicije u IT sektoru, robotici, inovativnim tehnologijama, proizvodnim pogonima i tradicijskim proizvodnim pogonima. Namjera nam je potaknuti financiranje programa koji su usredotočeni na mlade, žene i povratnike. Veliko smo težište stavili na razvoj turizma koji se mora bazirati na zelenim tehnologijama i promjeni paradigme na očuvanju okoliša i ekologiji, jer turizam ekologija i očuvanje okoliša moraju ići skupa.

Žuvela je istaknuo kako očekuje ulazak u drugi krug izbora, te da, ako se pogledaju programi drugih stranaka, nemaju konkurenciju. Jedno od zvučnih imena koje će se naći na njegovoj listi jest i Enio Meštrović:

- Dr. Žuvela i ja poznajemo se već dugo vremena, znam kakav je čovjek i znam kako razmišlja i znam da je u ovoj priči sto posto. I to je kraj priče.

Enio kaže kako to ne znači odustajanje od liste za Grad i Gradsko vijeće, baš suprotno. Na osvajanje  gradske vlasti ide punom parom, a dr. Žuvela koji neće imati listu za Grad i Gradsko vijeće, tu mu daje punu potporu.