Događaji

epidemija je učinila ''svoje''

Otvorena ambulanta na Ravnicama, dio učenika nastavu prati online

Otvorena ambulanta na Ravnicama, dio učenika nastavu prati online
Marko Dimić/PIXSELL

Prema preporuci Stožera civilne zaštite Zadarske županije od dana , u svim višim razredima osnovnih škola te u srednjim školama na području Zadarske županije, osim završnih razreda, nastava bi se trebala odvijati prema C modelu - na daljinu.

U Zadarskoj županiji jučer 28 posto oboljelih među testiranima. Ukupno 89 zaraženih. Prema preporuci Stožera civilne zaštite Zadarske županije od danas , u svim višim razredima osnovnih škola te u srednjim školama na području Zadarske županije, osim završnih razreda, nastava bi se trebala odvijati prema C modelu - na daljinu.

Ravnatelji osnovnih škola Stanovi, Šimuna Kožičića Benje, te Zadarski otoci odlučili su da se nastava u njihovim školama ovoga tjedna održi normalno, nakon čega su uskrsni blagdani, a potom i proljetni praznici koji traju do 11. travnja.

Za učenike nižih razreda osnovnih škola nastava je odvija po redovitom rasporedu.

Od danas je ponovo otvorena ambulanta za uzimanje uzoraka na koronavirus na Ravnicama. Zadarski zavod za javno zdravstvo tako će moći obraditi i do 450 COVID uzoraka dnevno. Na Ravnicama testiranje će se provoditi cijeli tjedan i to u vremenu od 8 do 9 sati te od 13 do 14.

Do kraja travnja dolazi više od 500 tisuća doza Astrazenekina i Pfizerova cjepiva, 40-ak tisuća doza Modernina, a prve isporuke cjepiva Johnson & Johnson očekuju se u drugoj polovici mjeseca. 


Reci što misliš!