Davor Božinović pojasnio
Stroža kontrola spontanih okupljanja
Voditelj Nacionalnog stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović naglasio je da se u popuštanja ide postupno.
"Nije rečeno da nešto nikako ne može raditi, ali smo više puta kazali da se ne može popustiti sve odjednom. U zadnjem popuštanju smo odlučili da idemo na otvaranje terasa, što je bila jedna od glavnih tema u medijskom prostoru. Epidemiološki smo dobili okvir za koji mislimo da, unatoč tome što je epidemija tu i što brojevi rastu, možemo ići u tom smjeru", kazao je.
Božinović je ocijenio da je mjera ograničavanja broja ljudi na pogrebima na 25 osoba dala rezultate.
"Postoje odstupanja i mi pokušavamo ovdje odgovarati i na pitanja vezana uz ta odstupanja, bilo da se radi o sprovodu ili nekom drugom organiziranom događaju. Onaj tko predviđa da bi moglo doći više ljudi treba učiniti sve što je u njegovoj moći da taj događaj prođe koliko može kontrolirano, da se angažiraju službe i volonteri", kazao je.
Kad je riječ o strožoj kontroli spontanih okupljanja, poput onih u Zagrebu, podsjetio je kako je jučer objavljena odluka koja "nije represivna, nego preventivna i šalje poruku da određena ponašanja i okupljanja nisu dobra".
"Vidjeli smo i slike nakon tih okupljanja u centru grada, koliko je tu bilo posla za komunalce. Moramo prije svega doprijeti do svih ljudi, u ovom slučaju mladih, da osvijestimo da velika okupljanja nisu dobra s epidemiološke točke gledišta", rekao je Božinović.
Izdvojeno
-
Grad Benkovac je kroz provedbu Intervencijskog plana s ciljem rješavanja problematike stambenog zbrinjavanja svojih građana tijekom 2023. godine izgradio 2 stambene zgrade u ulici Plemena Lapčana na Kaštelu u Benkovcu.
-
Ozbiljna ekološka promišljanja inspirirala su ovogodišnju božićnu dekoraciju Škole primjenjene umjetnosti i dizajna!
-
Tjedni horoskop od 16. do 22. prosinca 2024.
-
U petak 13. prosinca otvorene su prijave za Akademiju Raise the Bar, besplatni obrazovni program Coca-Cole HBC Adria, koji je namijenjen konobarima, baristima i barmenima s najmanje godinu dana radnog iskustva u ugostiteljstvu i turizmu.
Reci što misliš!