Događaji

radovi će trajati do sredine godine

Općini Vrsi dodijeljeno 190 tisuća kuna za rekonstrukciju pokosa “Ričina”

Općini Vrsi dodijeljeno 190 tisuća kuna za rekonstrukciju pokosa “Ričina”
Toni Perinić

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU objavilo je rezultate natječaja za sredstva unutar Programa podrške regionalnom razvoju. Općina Vrsi prijavila je projekt uređenja i sanacije pokosa nerazvrstane ceste Ričina te ostvarila 50 posto sredstava, točnije 190 tisuća kuna.

Radovi će obuhvaćati nasipanje, razastiranje i po potrebi vlaženje te planiranje materijala u nasipu prema odredbama projekta. Ministarstvo dodijeljenim sredstvima nastoji ubrzati gospodarski oporavak, što je preduvjet za sprečavanje iseljavanja stanovništva, smanjenje negativnog demografskog trenda i održivi razvoj. 

Valja napomenuti kako je Upravni odjel za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove Zadarske županije izdao pozitivno rješenje to jest planirani zahvat je prihvatljiv za ekološku mrežu.

- Program podrške regionalnom razvoju potiče jačanje konkurentnosti te vlastitih razvojnih potencijala. Projekt sanacije pokosa nerazvrstane ceste Ričina je samo jedan od uspješnih apliciranja na EU fondove, koje konstantno pratimo i analiziramo te u konačnici vršimo prijavu, ako ocijenimo da je koncept koristan za našu Općinu, konstatira Andrea Burčul, viša stručna suradnica za financije i EU fondove te dodaje kako je do sad iz nacionalnih te fondova Europske unije “povučeno” više od milijun eura.

- Općina Vrsi je do sad iz nacionalnih i europskih fondova ostvarila više od milijun eura bespovratnih financijskih sredstava kojima se realiziraju brojni projekti iznimno važni za napredak i prosperitet. Europski fondovi zasigurno olakšavaju i omogućavaju provedbu raznih projekata i programa te su kao takvi iznimno kvalitetni za sve korisnike, zaključuje Burčul. 

Radovi na sanaciji trajat će do sredine godine, a rekonstrukcijom postojeće ceste omogućit će se nesmetano prometovanje u oba smjera.

- Sanacija i uređenje pokosa nerazvrstane ceste “Ričina” samo je početak rekonstrukcije plaže koja je u ljetnim danima omiljena među obiteljima s djecom zbog čistog mora i pijeska. Kroz dogledno vrijeme planiramo uređenje pristupnih puteva i biciklističkih staza te opremanje plaže sa sadržajem za šport i rekreaciju, istaknuo je ranije Općinski načelnik Luka Perinić.


Reci što misliš!

  Vezane vijesti