Događaji

na raspolaganju je 200 doza dnevno

Na Višnjiku započelo organizirano cijepljenje protiv Covida-19

Na Višnjiku započelo organizirano cijepljenje protiv Covida-19
Mladen Malik

Prema prvotnom planu u Športskom centru Višnjik, u Press salonu u Dvorani Krešimira Ćosića, u ponedjeljak, 1. ožujka 2021. počelo je organizirano cijepljenje protiv bolesti Covid-19.

Cijepljenje provodi Zavod za javno zdravstvo Zadarske županije, a cijepit će se osobe starije od 80 godina, osobe od 65 do 79 godina, te odrasle osobe visokog rizika mlađe od 65 godina i osobe umjerenog rizika.

Imamo na raspolaganju 200 doza dnevno, a cijepit ćemo osobe koje su se prijavile svom obiteljskom liječniku – kaže Zoran Škrgatić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Zadarske županije.

Organizirano cijepljenje u Športskom centru Višnjik obavljat će se svakog radnog dana od devet do 13 i od 15 do 19 sati.

Danas, prvog dana cijepljenja nije bilo gužbi kakve smo vidjeli proteklog tjedna na početku cijepljenja u Zagrebu.

U Zadru sve funkcionira savršeno. Osobe su naručene za cijepljenje svakih 5 minuta, i ne stvaraju se nikakve gužve.

Na ulazu u Press salon SC Višnjik, gdje se cijepljenje odvija, ljubazna medicinska sestra vam uzme podatke i izmjeri temperaturu. Nakon dezinfekcije ruku ulazi se u zatvoreni prostor u kojem cijela procedura protječe glatko.

Javljate se na prijem gdje date svoje podatke i dobijete katon cijepljenja s kojim idete za drugi stol gdje su liječnici kojima date podatke o eventualnim bolestima nakon čega idete na treći punkt gdje primite cjepivo.

U karton vam se upisuje datum prvog cijepljenja te datum i vrijeme kad ćete primiti drugu dozu. Danas su svi koji su se cijepili primili cjepivo Comirnaty koje su proizveli tvrtke Pfizer/BionTech, za koji je druga doza predviđena nakon 6 tjedana.

Nakon primljenog cjepiva, u skladu sa epidemiološkim mjerama, osiguran je prostor u Press centru gdje ćete sačekati 15-20 minuta, da budete pod kontrolom medicinskog osoblja ukoliko se eventualno pojave nekakve nuspojave.

Nakon isteka tog vremena, priča je završena.


Reci što misliš!

 Izdvojeno