Događaji

#in memoriam

Plenković: Bandić ostavio brojne projekte koji su pridonijeli razvoju Zagreba

Plenković: Bandić ostavio brojne projekte koji su pridonijeli razvoju Zagreba
Slavko Midzor/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković izrazio je u nedjelju sućut obitelji i suradnicima zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića te istaknuo da je nakon dva desetljeća rada, Bandić iza sebe ostavio brojne projekte koji su pridonijeli razvoju Zagreba i njegovoj prepoznatljivosti.

"Sa žaljenjem sam primio vijest o iznenadnoj i preranoj smrti  Milana Bandića, dugogodišnjeg zagrebačkog gradonačelnika i predsjednika Stranke BM 365 – Stranke rada i solidarnosti. Obitelji Bandić, prijateljima i suradnicima, u ovim bolnim trenucima, uime Vlade i svoje osobno, upućujem izraze iskrene sućuti i suosjećanja", stoji u sućuti premijera.

Plenković ističe da je gradonačelnika Bandića kao čovjeka i političara karakterizirala neiscrpna radna energija i entuzijazam "koji su obilježili njegov život i politički angažman".

"Ostat će zapamćen po svojim nastojanjima da čini dobro za Zagrepčanke i Zagrepčane, ali i brojne druge hrvatske krajeve", naglašava premijer.

Plenković podsjeća da su građani Zagreba Bandiću šest puta dali povjerenje da bude gradonačelnik, kao i da je na nacionalnoj razini bio izabran za zastupnika u Hrvatskom saboru, a sudjelovao je i u drugom krugu predsjedničkih izbora.

"Nakon dva desetljeća rada, gradonačelnik Bandić iza sebe ostavio je brojne projekte koji su pridonijeli razvoju Zagreba i njegovoj prepoznatljivosti", istaknuo je.

Premijer podsjeća i da je u proteklih pet godina zajedno s članicama i članovima Vlade surađivao s gradonačelnikom Bandićem te su podupirali razvoj hrvatskoga glavnoga grada, radeći na brojnim projektima, uz korištenje europskih sredstava za gospodarski razvoj i zapošljavanje, za izgradnju infrastrukture, za kulturu i obrazovanje te zdravstveni sustav, a surađivali su i tijekom hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije. Ističe i suradnju nakon razornog potresa u ožujku 2020. te navodi da su u kontinuiranoj suradnji s Gradskom upravom i nadležnim službama poduzeli sve aktivnosti za pripremu sveobuhvatne i dugoročne obnove grada Zagreba.