Događaji

koronavirus

Dr. Alan Medić: Do ljeta bi mogli procijepiti pola Zadarske županije

Dr. Alan Medić: Do ljeta bi mogli procijepiti pola Zadarske županije
Marko Dimić/PIXSELL

Ukoliko zalihe cjepiva budu dostupne plan je do ljeta procijepiti polovicu stanovništva Zadarske županije, kazao je glavni zadarski epidemiolog dr. Alan Medić uoči masovnog cijepljenja u Zadru koje počinje ovoga ponedjeljka.

Kao što je poznato punkt će u tu svrhu biti postavljen kod sportske dvorane na Višnjiku, a za sada je osigurano Pfizerovo cjepivo. Interes građana za cijepljenje je velik, u prvom tjednu svi su termini popunjeni.

- Ukoliko bi sada imali ovu dinamiku cijepljenja, to je šest tisuća ljudi mjesečno, ja vjerujem i kako ćemo tu obuhvatiti sa liječnicima obiteljske medicine na terenu, sa Zavodom za javno zdravstvo, s mobilnim timovima koje imamo osigurano negdje desetak tisuća ljudi, do sada imamo izdanih doza na teren nešto manje od osam tisuća, no tu treba računati i da se primaju dvije doze, do ljeta bi mogli, uz dobar ritam procijepiti pola Zadarske županije, a to je cilj svih u Hrvatskoj, i ja vjerujem ako nam bude dostupno cjepivo da ćemo to i uspjeti, kazao je Medić.


Reci što misliš!

 Izdvojeno