Događaji

do 1. travnja

U tijeku su prijave na 8. Dane maslinovog ulja u Ugljanu

U tijeku su prijave na 8. Dane maslinovog ulja u Ugljanu
Thinkstockphotos/Ilustracija

Turistička zajednica mjesta Ugljan poziva maslinare da prijave svoja ulja za ocjenjivanje za 8. Dane maslinovog ulja u Ugljanu i prijavite svoja ulja za ocjenjivanje.

Točno vrijeme održavanja Dana maslinovog ulja naknadno će se objaviti, a sve u cilju poštivanja svih epidemioloških mjera.

Potrebna količina za ocjenjivanje je 2 x 0,25 l maslinovog ulja u staklenim tamnim bocama (zelene ili smeđe), koje se mogu preuzeti u uredu TZ mjesta Ugljan.

Ocjenjivat će se kemijski i senzorski parametri (organoleptika), a analizu će obaviti Udruga Olea Zadar – stručni ocjenjivači osposobljeni za kušanje maslinovog ulja.

Turistička zajednica mjesta Ugljan i Općina Preko pokrit će dio troškova. Puna cijena analize iznosi 250 kuna po uzorku, a prvih 20 prijavljenih ulja bit će oslobođeni plaćanja participacije. Ostali će plaćati 150 kuna po uzorku. U cijenu je uključen trošak kemijske i organoleptičke analize, predavanja stručnjaka na temu maslinarstva/uljarstva, radionice, vođene stručne degustacije maslinovih ulja, festival otočnih proizvoda te domjenak koji će se održati nakon dodjele priznanja najboljim maslinarima.

Uzorak ulja, prijavnica i uplata dostavlja se u ured Turističke zajednice mjesta Ugljan radnim danom od 8 do 14 sati do 1. travnja 2021. godine.

Uzorke, prijavnicu te potvrdu o uplati moguće je poslati i poštom na adresu Turistička zajednica mjesta Ugljan, Šimuna Kožičića Benje 17, 23275 Ugljan.

Podaci za uplatu:

Primatelj: Turistička zajednica mjesta Ugljan
IBAN: HR08 2340 0091 1106 1293 4
Model: HR 67, poziv na broj: datum prijave, s naznakom „za Dane maslinovog ulja 2021“.

Svim natjecateljima TZ mjesta Ugljan želi uspjeh, a za sve informacije mogu se dobiti i telefonski (023/288-011).

Nadamo se da ćete se odazvati u što većem broju kako bi manifestacija nastavila svoj tijek održavanja te kako bismo opravdali naziv Ugljana kao otoka maslina i tradicije maslinarstva duge 2000 godina, poručuju iz TZ mjesta Ugljan.


Reci što misliš!