Događaji

#općinapašman

Radovi na uređenju Pašmana u punom zamahu

Radovi na uređenju Pašmana u punom zamahu
Otok Pašman

Buri i niskim temperaturama unatoč, nema predaha.

Kako doznajemo iz JKU Otok Pašman, njihovi djelatnici su ovih dana završili zimsko orezivanje i oblikovanje oko 1600 tamarisa koji ukrašavaju našu općinu.

– Na proljeće, kad drvo propupa i niknu nove mladice, ponovno ćemo urediti tamarise od mladica koje guše drvo, ali to je puno brži posao jer se skidaju samo mladice po stablu. Sljedeće godine planiramo smanjivati visinu tamarisa i raditi na formi drveta jer se dugo godina nisu održavali, a ima dosta suhih koji se lome. To je dugotrajan posao koji će se na kraju isplatiti jer ćemo dobiti čvršća i ljepša stabla, rekao je ravnatelj JKU Dinko Malnar.

Osim uređivanja tamarisa završavaju se i radovi na čišćenju puta Pašman-Kraj nakon čega će se i u drugim mjestima, pomoću novog bagera s malčerom, uređivati poljski putevi kojima bager može proći.

Kreće se i sa uređivanjem groblja na području općine (košnja trave, uređenje drveća…).

– Uskoro planiramo redovnu košnju trave po mjestima, uređivanje cvjetnih otoka, uređenje igrališta u mjestu Kraj i općenito brigu o izgledu cijelog otoka u nadi da će, kada prođe korona, naši mještani, ali i turisti moći uživati u ljetnom odmoru koji je svima potreban. Bit će puno posla, ali mislim da sada s novim strojevima i našim radnicima možemo to uspjeti napraviti, optimistično dodaje za kraj Malnar.


Reci što misliš!