Događaji

državno odvjetništvo u zadru

Podignuta optužnica protiv Pupića-Bakraća zbog prijetnje Longinu putem društvene mreže

Podignuta optužnica protiv Pupića-Bakraća zbog prijetnje Longinu putem društvene mreže
Marko Dimić/PIXSELL

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 25. siječnja 2021., nakon provedenog istraživanja, podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1968.) zbog počinjenog kaznenog djela protiv osobne slobode prijetnjom, stoji u priopćenju DORH-a u kojem se ne navode imena aktera, no iz samog opisa okolnosti podizanja optužnice razvidno je kako se radi o županijskom vijećniku Pupiću-Bakraču i županu Longinu.

Okrivljeniku se optužnicom stavlja na teret da je 8. listopada 2020. u Zadru, nakon što se u više navrata u javnosti pojavio s majicom na kojoj je bila otisnuta slika s tijelom psa i glavom oštećenika, s ciljem da uplaši i uznemiri oštećenika, na profilu jedne društvene mreže objavio sadržaj s prijetnjom oštećeniku što je kod oštećenika izazvalo osjećaj uznemirenosti i nelagode.

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 25. siječnja 2021., odbacilo kaznenu prijavu 53-godišnjeg hrvatskog državljanina protiv 61-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela lažno prijavljivanje kaznenog djela. Nakon provedenog istraživanja utvrđeno je kako ne postoji osnovana sumnja da bi prijavljeni 61-godišnjak počinio kazneno djelo lažnog prijavljivanja kaznenog djela.


Reci što misliš!