Događaji

mentor Lucija Vejmelka

Socijalni radnici usavršavaju digitalne kompetencije

Socijalni radnici usavršavaju digitalne kompetencije

Udruga socijalnih radnika Zadar danas je za članice organizirala edukaciju “Profesionalne digitalne kompetencije: mogućnosti i izazovi korištenja digitalnih alata za stručnjake pomagače”.

Edukaciju je održala doc. dr. sc. Lucija Vejmelka sa Studijskog centra socijalnog rada Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, gdje vodi predmet Socijalni rad u virtualnom okruženju.

Aktualna situacija krize uzorkovana pandemijom COVID-19 te važeće epidemiološke mjere zahtijevaju prilagodbu postojećih praksi koje se sve više odvijaju u online formatu te se tako ukazala potreba za usavršavanjem digitalnih kompetencija stručnjaka pomagača.

U prvom dijelu radionice organizirana je virtualna šetnja kroz 3 digitalna alata za sinkronu videokomunikaciju koja je uključivala upoznavanje sudionika s bazičnim postavkama za korištenje odabranih sustava za videokomunikaciju u virtualnom okruženju, a u drugom dijelu sudionice su imale priliku isprobati napredne postavke digitalnih alata s ciljem osposobljavanja za samostalno korištenje.

 


Reci što misliš!