Događaji

Potres u Petrinji

Ižani pomažu stradalima u potresu koji je pogodio Petrinju

Ižani pomažu stradalima u potresu koji je pogodio Petrinju
Slavko Midzor/PIXSELL

U teškoj se situaciji našao 46-godišnji Dejan Požgaj koji proteklih šest godina živi i radi na Ižu. Dvije kćeri su mu u Petrinji, a roditelji u Sisku, u oštećenim objektima. Ižani su odmah organizirali pomoć.

Desetak Ižana krenulo je s njim na Banovinu kako bi pomogli sanirati kuće. Uznemiren zbog novog jutrošnjeg potresa ali i oduševljen valom pomoći Požgaj kaže: "Djeca su mi u Petrinji a roditelji u Sisku, fala Bogu su dobro...kćerima se sanira krov u Petrinji, roditelji su u donjem dijelu kuće u Sisku... Svi su Ižani pomogli, od Silvane Pekić s hranom, Siniše Kulišića u Mjesnom odboru, cijeli Iž, samo su me pitali koliko trebate ruku, divni ljudi... Znate kakav je to osjećaj, ne mogu to opisati... Ljudi velikog srca", potresen govori Požgaj.

U Petrinji jutros zatičemo Roberta Duvnjaka, građevinara s Iža koji  s 10-oricom svojih sumještana radi na sanaciji oštećenih objekata, pa su tako sanirali i objekt Požgajevim kćerima: "Trenutačno smo u Petrinji, poslije idemo u Glinu i Strašnik. Nismo mi sami tu s Iža, u kontaktu smo s ljudima koji su došli iz Beča, iz Rijeke danas s dizalicama, ima ih iz čitave Hrvatske i Europe, surađujemo na terenu, razmjenjujemo alat, saniramo dimnjake, pokrivamo krovove, zidamo", kaže Duvnjak i dodaje kako se sve radi u koordinaciji s gradom Petrinjom i Siskom.

U Petrinju su otišli pomagati u petak, a namjeravaju ostati do srijede. Poželimo ovim ljudima barem ljepše vrijeme što bi im olakšalo posao.