Događaji

U sklopu projekta „AMOR - Aktivni Mladi za Održivi Razvoj"

Volonterske aktivnosti u OŠ „Petar Zoranić“: Oslikani zid, fotografije i biljke za ispraćaj prvog polugodišta

Volonterske aktivnosti u OŠ „Petar Zoranić“: Oslikani zid, fotografije i biljke za ispraćaj prvog polugodišta
EKO Zadar

Vrijedni učenici 5. razreda škole u Vrsima sudjelovali su u oslikavanju školskog zida te sadnji živice ispred škole, a u sklopu projekta „AMOR - Aktivni Mladi za Održivi Razvoj" do sada je za OŠ „Petar Zoranić“ nabavljena oprema u vrijednosti preko 150.000,00 kn, izrađena su tri obrazovna programa za 6. i 7. razrede s fokusom na održivi razvoj, postavljeno je 20 fotografija odabranih na foto natječaju te su oslikana 2 školska zida.

„Organizacija projektnih aktivnosti uslijed epidemije svima je izazov već mjesecima, ali snagom dobre suradnje prilagodba na nove uvjete može proći bez problema“, izjavila je Željka Jurlina iz udruge „Eko-Zadar“ povodom završetka volonterskih aktivnosti u OŠ „Petra Zoranić“ u Vrsima. Vrijedni učenici ove škole do sada su sudjelovali u oslikavanju školskog zida te sadnji živice ispred škole. Provedba ovih aktivnosti održala se u suradnji s ravnateljicom Katom Knežević te nastavnicima Dinom Suraćem i Ines Jakovčević. Uz oslikani zid i novu školsku živicu, školu u Vrsima trajno će krasiti i dio fotografija odabranih na foto natječaju „Prirodna baština kraljevskog grada“ koji se održao od 20. lipnja do 31. srpnja 2020. godine. Nove boje, biljke i fotografije ukrasit će i školu u Ninu, a dovršavanje volonterske akcije tamo se planira u novom polugodištu.

Navedene aktivnosti se održavaju u sklopu projekta „AMOR - Aktivni Mladi za Održivi Razvoj“ kojega provodi udruga „Eko-Zadar“ u suradnji s partnerima na projektu Osnovnom školom „Petar Zoranić“ Nin te javnom ustanovom „Natura Jadera“. Projekt je sufinanciran sredstvima Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, a u sklopu projekta do sada je za OŠ „Petar Zoranić“ Nin nabavljena oprema u vrijednosti preko 150.000,00 kn, izrađena su 3 obrazovna programa s fokusom na održivi razvoj, postavljeno je 20 fotografija odabranih na foto natječaju te su oslikana 2 školska zida.

Glavni cilj projekta je razvoj obrazovanja za održivi razvoj te jačanje suradnje organizacija civilnog društva i javnih institucija kako bi se ojačala svijest o važnosti održivog razvoja među djecom i mladima, ali i širom javnosti. Projekt traje do 29. 4. 2021. godine i do tada će se provesti još niz aktivnosti o kojima ćete moći saznati više na web stranici udruge ekozadar.hr ili na Facebook stranici projekta AMOR - Aktivni Mladi za Održivi Razvoj.