Događaji

Obaviještena PU zadarska

Prijetnje novinarima u Zadru zbog teksta o vjenčanju u Slivnici: Ubit ćemo vas i zaklati k‘o mačiće

Prijetnje novinarima u Zadru zbog teksta o vjenčanju u Slivnici: Ubit ćemo vas i zaklati k‘o mačiće

Nakon što je na portalu zadarski.slobodnadalmacija.hr objavljen članak o navodno održanoj svadbi u Slivnici Donjoj, danas su u redakciju tog portala ušla dvojica nepoznatih muškaraca i zaprijetila novinarima.

Kako je objavljeno na portalu , oko podne su u prostorije Dopisništva Slobodne Dalmacije u Zadru ušle dvije nepoznate muške osobe srednjih godina s kirurškim maskama na licu. Bili su nezadovoljni objavljenom pričom o vjenčanju u Slivnici Gornjoj koje se održalo prošle subote, unatoč mjerama Nacionalnog stožera koji je zabranio održavanje svadbenih svečanosti.

Muškarac koji je govorio rekao je da na vjenčanju nije bilo 100 nego 23 osobe. Novinare je nazvao lešinarima i zaprijetio da će sve oni koji su pisali o tome „ubiti i zaklati k'o mačiće”. Nakon toga su obojica napustila redakciju poručivši da će se vratiti nakon što obiđu i redakciju Zadarskog lista.

Kolege iz zadarskog dopisništva Slobodne Dalmacije o svemu su obavijestile PU zadarsku, gdje su nam rekli kako su u tijeku izvidi zbog prijetnje novinarima.