Događaji

flashmob

Vježbanje u Arena centru kao snažna poruka - zabrana rekreacije nije rješenje!

Vježbanje u Arena centru kao snažna poruka - zabrana rekreacije nije rješenje!
RTL

Na poziv fitness trenera Gorana Sajka dio građana okupio se u Arena Centru kako bi vježbanjem poručili da zatvaranje teretana i fitness centara nije bio pravi potez te da je vježbanje i promicanje zdravog života izuzetno bitno za Hrvate.

U jeku novih strožih mjera koje od subote vrijede u čitavoj Hrvatskoj, zatvoreni su i fitness centri i teretane. Građani su se stoga okupili u zagrebačkom trgovačkom centru gdje su napravili 21 čučanj u znak svojevrsnog protesta protiv te mjere.

"Tjelesna aktivnost je rješenje, a ne uzrok problema! Nadamo se da ste odradili svoje čučnjeve za danas! Ako niste, još stignete", napisali su na Facebooku djelatnici fitness kluba Mofit. 

Inicijator ovog takozvanog Flashmoba je poznati fitness trener Goran Sajko. Svrha flash moba je da se ljudi okupe na nekom odabranom mjestu, izvedu kratki performans te se potom raziđu. Sajko je uputio poziv i onima koji nisu bili u mogućnosti doći do Arene da 21 čučanj naprave u svojim domovima.

"Točno u podne aktivirajte alarme na mobitelu da počnu zvoniti. U tom trenutku napravite 21 čučanj kao simbol datuma ponovnog otvorenja naših centara", poručio je Sajko na svom Facebook profilu. 

Kazao je i da im ne trebaju nikakve državne potpore, samo žele neometano odrađivati svoj posao.

"Cilj akcije je prije svega ukazati na problem nekretanja u našem društvu, svih posljedica koje sedentarni oblik života ima za pojedinca i naciju, ukazati da zatvaranje fitness centara, zabrana rekreacije, zabrana treninga za djecu nije rješenje već gašenje požara koje će dugoročno imati katastrofalne posljedice za cijelo društvo", ustvrdio je Sajko. 


Reci što misliš!