Događaji

Unutarstranački izbori

HDZ sutra bira čelnike općinskih, gradskih i županijskih organizacija

HDZ sutra bira čelnike općinskih, gradskih i županijskih organizacija
Igor Kralj/Pixsell

Članovi Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u nedjelju, 22. studenoga, birat će nova vodstva općinskih, gradskih i županijskih organizacija te HDZ-a Grada Zagreba.

Ukupno 209.271 članova stranke s pravom glasa će na ukupno 576 biračkih mjesta, od čega u Gradu Zagrebu njih 17, po načelu jedan član jedan glas, birati predsjednike i potpredsjednike općinskih i gradskih organizacija i organizacija HDZ-a gradskih četvrti, predsjednike i potpredsjednike Županijskih organizacija i zagrebačke Gradske organizacije HDZ-a, općinske i gradske odbore i odbore gradskih četvrti te izaslanike za izborne skupštine Županijskih organizacija  i Gradske organizacije HDZ-a Zagreba.

Birališta će biti otvorena od 8 do 19 sati.  

Glasovanje stranačkih članova kojima je određena epidemiološka mjera samoizolacije, organizirat će nadležna županijska izborna povjerenstva i zagrebačko Gradsko izborno povjerenstvo HDZ-a u subotu, dan prije održavanja izbora, uz uvjet da su oni svoju namjeru glasovanja prijavili županijskom, općinskom ili gradskom izbornom povjerenstvu ili izbornom povjerenstvu HDZ-a gradske četvrti najkasnije do petka u 12 sati.

Glasovanje će se, uz poštivanje svih epidemioloških mjera (nošenje maski i rukavica te dezinfekciju ruku prije i poslije glasovanja), obaviti tako da se sve radnje vezano uz to obave ispred ulaznih vrata u stan ili kuće u kojoj se birač nalazi, doznaje se iz stranke. 

Drugi krug izbora u HDZ-u, tamo gdje bude trebalo, održat će se 6. prosinca, a tada će se birati i izaslanici za XIX. Opći Sabor Hrvatske demokratske zajednice – izborni, koji će se održati po završetku unutarstranačkih izbora u lokalnim i područnim organizacijama HDZ-a te sukladno epidemiološkoj situaciji.