Događaji

novosti iz stožera

U Zadarskoj županiji u proteklom danu čak 63 novozaražene osobe, došlo je do lokalne transmisije

U Zadarskoj županiji u proteklom danu čak 63 novozaražene osobe, došlo je do lokalne transmisije
Dino Stanin/PIXSELL

Na području Zadarske županije 63 su nova slučaja zaraze koronavirusom, a uz kontakte ranije zaraženih osoba i obiteljske kontakte došlo je i do lokalne transmisije virusa.

S područja grada Zadra je 36 novozaraženih osoba, osam ih je s područja Općine Poličnik, četiri iz Općine Vir, po troje iz općina Ražanac i Sukošan, dvoje novooboljelih bilježe Biograd na Moru, Bibinje i Sv. Filip i Jakov, a po jednoga grad Nin te općine Polača i Posedarje. Trenutno je u Zadarskoj županiji 387 aktivnih slučajeva koronavirusne bolesti, od čega 216 žena i 171 muškarac.

U samoizolaciji je 727 osoba, a aktivni nadzor je istekao za njih 8932. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 287 uzoraka.

U Općoj bolnici Zadar na svim COVID odjelima ukupno je hospitaliziran 21 pacijent, od kojih je dvoje na respiratoru. Pet pacijenata s lakšim simptomima smještena su u Specijalnoj bolnici za ortopediju u Biogradu.

Jedna je ženska  osoba preminula (rođ. 1944. god.)

Policijski službenici Policijske uprave zadarske u protekla 24 sata nisu evidentirali kršenja mjere samoizolacije.

Kako smo obaviješteni u 5 srednjih škola na području Zadarske županije zbog oboljelih učenika ili nastavnika pojedini razredi su u samoizolaciji te su prešli na model C nastave.


Reci što misliš!