Događaji

Jutarnji doznaje

Nakon dramatičnog pisma liječnice smjene u covid-bolnici KB-a Dubrava

Nakon dramatičnog pisma liječnice smjene u covid-bolnici KB-a Dubrava
Luka Stanzl/PIXSELL

Pismo liječnice iz KB-a Dubrava u kojem je upozorila na kaotično stanje u respiracijskom centru u kojem se liječi više od 200 covid-pacijenta moglo bi biti "okidač" za promjene menadžmenta u toj bolnici, piše u utorak Jutarnji list.

Prema nekim informacijama, od početka ustrojavanja covid-centra traju otpori dijela zaposlenika koji "ne pristaju da se uništava ta velika i važna bolnica". S druge strane, voditelj respiracijskog centra nema nikakve ovlasti tražiti bilo kakve promjene od menadžmenta bolnice, navodi dnevnik.

Budući da je situacija očito eskalirala, neke informacije govore da bi uskoro moglo doći do smjene Upravnog vijeća KB-a Dubrava, koje je ostalo još iz turbulentnih vremena bivšeg ministra Milana Kujundžića kad je smijenjen tadašnji ravnatelj Toni Kolak.

Otada je bolnica, i prije covid-krize, vrlo podijeljena pa je otišlo barem 15-ak liječnika i 40-ak medicinskih sestara, a covid-kriza samo je "podebljala" nezadovoljstvo.

Tijekom vikenda ostavku je dao i pomoćnik ravnatelja za kvalitetu, dr. Josip Ćurić. Naime, imenovanje novog Upravnog vijeća trebalo bi biti uvod u smjenu sadašnjeg ravnatelja i njegovih pomoćnika koji se očito nisu "snašli" u vođenju bolnice u koronakrizi.

Sve je to najbolje vidljivo iz pisma liječnice u kojem su jasno naznačeni organizacijski problemi u respiracijskom centru, a onda i u cijeloj bolnici, donosi Jutarnji list.


Reci što misliš!