Događaji

aggra

Stara jela i kulinarska baština u fokusu projekta "CUHaCHA"

Stara jela i kulinarska baština u fokusu projekta
www.amuse-your-bouche.com

Istražit ćemo našu kulinarsku baštinu, stare recepte i metode pripreme jela, svaki partner u svojoj regiji, a želja je sve te spoznaje u konačnici povezati s turizmom. Iz AGGRE pozivaju sve koji mogu doprinijeti realizaciji ovog projekta da im se slobodno jave.

Agenciji za ruralni razvoj Zadarske županije - AGRRA-i odobren je projekt u protuvrijednosti od pet milijuna kuna kojim će se promovirati tradicionalna hrana i potaknuti razvoj gastronomskog turizma.

Uz AGRRU koja je i nositelj projekta sudjeluju još tri partnera - po jedan iz BiH-a i Crne Gore te naša Zadarska županija odnosno Odjel za poljoprivredu. 

Istražit ćemo našu kulinarsku baštinu, stare recepte i metode pripreme jela, svaki partner u svojoj regiji, a želja je sve te spoznaje u konačnici povezati s turizmom,

- Napravit ćemo tzv. gastronomske staze u cilju promoviranja tih tradicionalnih jela u svrhu turizma - otkriva Ana Zubčić, voditeljica projekta. Također, dodaje, uredit će se tri tradicionalne kuhinje, po jedna u svakoj partnerskoj regiji koje će različitim tečajevima kuhanja promicati kulinarsku baštinu svojega područja.

Iz AGGRE pozivaju sve koji mogu doprinijeti realizaciji ovog projekta da im se slobodno jave.

Po završetku istraživanja kulinarske baštine Zadarske županije u planu je izrada i zanimljive monografije:

       I u planu je da osim lijepih fotografija ta monografija sadržava i recepte i metode pripreme starih jela - otkriva također Ana Zubčić, voditeljica projekta koji, recimo i to, nosi zanimljiv naziv:

       Poigrali smo se, znači, slovima iz engleskog naziva projekta i dobili smo akronim CUHaCHA.

CUHaCHA će trajati dvije godine. 85 posto vrijednosti projekta sufinancirano je sredstvima europske unije a ostalih 15 posto sufinanciraju partneri i z svojih vlastitih sredstava.


Reci što misliš!