Događaji

za svaku pohvalu!

72 sata bez kompromisa: Zadarski volonteri sudjelovali u desetak akcija

72 sata bez kompromisa: Zadarski volonteri sudjelovali u desetak akcija

Nakon što je projekt '72 sata bez kompromisa' počeo u četvrtak, 15. listopada na nacionalnoj razini, u gradu Zadru večernjom misom u katedrali Sv. Stošije u Zadru, mladi su tijekom petka i subote, 16. i 17. listopada, sudjelovali u desetak volonterskih akcija.

Jedna od prvih akcija bila je dogovorena u suradnji s Čistoćom na dvije lokacije: oko groblja na Belafuži i iznad deponije u Diklu. Volontere su na obje lokacije dočekali vrijedni radnici iz Čistoće koji su im providjeli vreće u kojima su mogli skupljati i razdvajati otpad. Oko belafuškog groblja, volonteri su skupili jako puno smeća, među kojima je bilo najviše staklenih i plastičnih boca, plastičnih vrećica i materijala od plastike koji su tamo bili toliko dugo da su se počeli raspadati i stapati sa zemljom, kao i krupni otpad. Nakon što su počistili taj dio, prebrojili su desetak punih vreća skupljenog smeća. 

Također, još jedna od akcija koja se odvijala 16. listopada bila je u suradnji s Udrugom Porat, kad  su volonterke beskompromisno, kako i je moto projekta, skupljale infektivni otpad na području Kapetanskog parka. Iako je čišćeno 15 dana prije volonterske akcije, skupili su oko 100 komada šprica, igala, bočica i čepova.

9429e2caa5f2b8659daee51b6d6c348c.jpg?v=2

Od drugih akcija, volonteri su pomogli u Udruzi slijepih, u posudionici medicinskih pomagala, posudionici Doma sv. Frane te su posjetili obitelji u Škabrnji, Ninu i dvije obitelji u Zadru. Tvrtka Nasadi donirala je cvijeće koje su mladi posadili kod Doma za stare na Boriku i kod dva dječja vrtića, Grigor Vitez i na Voštarnici. U azilu za pse volonteri su očistili 37 kućica za pse.


Reci što misliš!