Događaji

nakon pretresa kuće

Vijećnik Pupić Bakrač priveden zbog navodnih prijetnji zadarskom županu Longinu

Vijećnik Pupić Bakrač priveden zbog navodnih prijetnji zadarskom županu Longinu
Marko Dimić/PIXSELL

Policija je u četvrtak pretresla kuću vijećnika zadarske Županijske skupštine i člana Akcije mladih Marka Pupića Bakrača koji je potom priveden zbog navodnih prijetnji županu Božidaru Longinu.

Glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin kratko je komentirala da je u suradnji s nadležnim Državnim odvjetništvom u tijeku kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenoga djela protiv osobne slobode. Dodala je da će se više o cijelom slučaju znati kada svi izvidi budu gotovi.

Iz Akcije mladih, koja je jutros o svemu obavijestila zadarske novinare, pojašnjavaju da je "okidač" za pretres obiteljske kuće i kasnije privođenje na policiju Marka Pupića Bakrača bio status koji je 8. listopada ove godine objavio na Facebooku.

"Župan Božidar Longin prijavio ga je zbog statusa na Facebooku, od 8. listopada, u kojemu je pisalo 'političaru, dužnosniku, HDZ-ovcu s psećim nadimkom sprema se kineski ražanj', što u prijevodu znači politička eutanazija, a ne prijetnja smrću, ubojstvo i slično.

Mi se time ne služimo. To nije bila njegova namjera, on je praktički apelirao na premijera Andreja Plenkovića da takve ljude ne postavlja na visoke funkcije, upravo zbog povezanosti s koruptivnim radnjama", kazao je Ante Rubeša iz Akcije mladih.

Ocijenio je da je riječ o represiji jer je njegovu kolegi zbog statusa na Facebooku u kuću upalo osam inspektora.


Reci što misliš!