Događaji

traži i obnovu kaznenog postupka

Daruvarac postao otac i traži smanjenje kazne

Daruvarac postao otac i traži smanjenje kazne
Dino Stanin/PIXSELL

Za nekoliko dana bit će točno jedna godina otkako je Darko Kovačević zvan Daruvarac počeo izdržavati četverogodišnju zatvorsku kaznu zbog premlaćivanja bivše djevojke 2018. godine.

U zatvor u Remetincu došao je nakon sedam mjeseci istražnog zatvora, a trenutačno robija u zatvoru u Glini.

Njegov branitelj Boris Radman od pravomoćnosti presude pa sve do danas podnio je prema sudovima desetak tužbi i zahtjeva kojima pokušava obnoviti kazneni postupak protiv Kovačevića i prekinuti izvršenje zatvorske kazne. Za sad je kaznu uspio smanjiti za tri mjeseca pa Daruvarcu ostaju tri godine i dva mjeseca iza zatvorskih rešetaka.

Godinu dana je već odslužio te se, uz ostatak od dvije godine i dva mjeseca, uskoro ispunjavaju uvjeti za prijevremeni otpust kada mu kazna može biti smanjena za trećinu.

Među brojnim tužbama i zahtjevima za reviziju kaznenog postupka, podnesena je i kaznena prijava protiv žrtve, 20-godišnje djevojke koju je prije dvije godine pretukao.

Nju je kazneno prijavio neposredno nakon odlaska u zatvor zbog navodno lažnog svjedočenja i iskaza koji je dala na sudu. Tvrdio je da bivšoj djevojci nije glavom udarao u umivaonik u toaletu kafića i da je sve izmislila.

Preko svojeg odvjetnika Daruvarac je podnio i zahtjev za nepravu obnovu kaznenog postupka i smanjenje kazne jer je nakon odlaska u zatvor postao otac. Općinski sud u Zadru mu je 8. lipnja odbio taj zahtjev uz obrazloženje da je neosnovan, piše  Slobodna Dalmacija.


Reci što misliš!