Događaji

#koronavirus

U Zadru zaražen anesteziolog, odgađaju se sve nehitne operacije

U Zadru zaražen anesteziolog, odgađaju se sve nehitne operacije
Dino Stanin/PIXSELL

NA PODRUČJU Zadarske županije 14 je novozaraženih osoba koronavirusom, a od toga broja 12 ih je vezano uz prošli vikend održano vjenčanje u Zadru, dok su se dvije osobe zarazile na nekom drugome mjestu, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Među novooboljelima, ističe se u priopćenju, jedan je zdravstveni djelatnik iz Opće bolnice Zadar koji se zarazio izvan bolnice, a u samoizolaciji je deset liječnika i tri medicinske sestre.

Kako je objavio 057info, zaražen je anesteziolog Opće bolnice Zadar, indirektno povezan sa svadbom.

"Mogu potvrditi kako smo danas zbog posebnih epidemioloških okolnosti otkazali tzv. hladni pogon, te će se do daljnjega obavljati samo hitne operacije i zakazane operacije malignih bolesnika. Svi će pacijenti biti zbrinuti i nema razloga za zabrinutost", rekao je ravnatelj bolnice Željko Čulina za 057info.

O stanju u zadarskoj bolnici izviješten je zadarski Stožer civilne zaštite, a ravnatelj Čulina sa situacijom je upoznao ministra Vilija Beroša. Bude li potrebno, za izvođenje operativnih zahvata u zadarskoj bolnici privremeno će se angažirati liječnici iz drugih gradova, javlja 057info.

 


Reci što misliš!