Događaji

unizd

Na zadarskom Sveučilištu promovirano 77 magistrica i magistara različitih struka

Na zadarskom Sveučilištu promovirano 77 magistrica i magistara različitih struka

Na Sveučilištu u Zadru danas su održane dvije svečane promocije na kojima je promovirano ukupno 77 magistrica i magistara različitih struka.

Umjesto u planiranom terminu od 4. travnja, promocije se zbog epidemioloških okolnosti održavaju u dvije srpanjske subote - nakon dviju današnjih, još dvije će biti održane 11. srpnja. 

U pozdravnoj riječi rektorica Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijana Vican istaknula je kako ovaj trenutak slavi završetak jedne životne dionice, ali i početak profesionalnog ostvarenja. 

- Ovom svečanošću potvrđujemo da ste profesionalni i intelektualni potencijal, da imate najveći razlog biti ispunjeni osjećajem vlastite vrijednosti. Zašto? Zato što ste do diplome došli isključivo svojim osobnim trudom, iznimnim naporima, željom za uspjehom, odgovornošću prema onima koji su ustrajno stajali iza vas (profesori i roditelji, prijatelji), ali i samoodgovornošću. Prolazili ste trenutke s brojnim pitanjima – Isplati li se toliko učiti? Kome treba ovo štrebanje? Jesam li stvarno takav peh da ne mogu položiti ispit? Niste dopustili da vam želja za uspjehom izblijedi, pa ni onda kada ste se suočavali s krizom samopouzdanja, kada ste se spoticali o nepravdu i kada vas je zaokupljala pomisao da su neke studijske zadaće za vas preteške. Studij završavaju oni koji su spremni dati maksimum sebe u postizanju cilja; oni koji su voljni naporno učiti i raditi; oni koji dvojbu umiju okrenuti u odlučnost, rekla je rektorica Vican.

Ovim činom ušli su u Knjigu diplomiranih na Sveučilištu u Zadru, na kojemu su se diplome dodjeljivale davne 1396. godine. Danas oni postaju dio povijesti sveučilišta s najduljom tradicijom visokog obrazovanja na području jugoistočne Europe. 

- Odgojili smo vas da imate pravo na sve i da sve možete postići; odgojili smo vas i uvjerili da prosječnost nije na cijeni. Držimo da ste naša profesionalna i nacionalna dragocjenost spremna uzeti život u svoje ruke i preuzeti svu društvenu odgovornost. Želim vam da svoje profesionalne i osobne kvalitete nadograđujete diljem Europe i svijeta, ali da ih ostvarujete u Hrvatskoj, a ne u nekoj drugoj zemlji, poručila im je rektorica Vican.

U ulozi promotorice pozdravila ih je izv. prof. dr. sc. Marijana Tomić, pročelnica Odjela za informacijske znanosti.

- Naučili ste rješavati teškoće jednu po jednu, savladati izazove jedan po jedan, ispit po ispit. Sada nastavite i neka vam ispiti sada budu širi i veći od nas. Promotrite svijet oko sebe, pomozite onima koji znaju i mogu manje, budite njihov glas, njihove noge i ruke, budite prema njima plemeniti i ponizni, a prema teškoćama se postavite gordo.  Gledamo danas u vas očima punim ponosa, ali i iščekivanja i vjere u svako dobro koje ćete za sve nas graditi. Oboružani znanjem, marljivošću i poštenjem kao jedinim oružjem, borite se za bolje sutra, nadmašite nas u svemu kako biste nam pokazali da smo bili dobri učitelji i kako biste nas učinili još ponosnijima, rekla je dr. Tomić.

Nakon pozdravnih riječi pristupilo se uručenju diploma, dok je umjesto stiskom ruke promoventima čestitano ružom. U prigodnom programu nastupio je studentski sastav A.K.A. Crescendo, a  nakon završetka svečanosti zajedničko fotografiranje priređeno je na Rivi ispred zgrade Sveučilišta.

U 11 sati promovirani su: Marija Aunedi, Zrinka Baković, Antonija Bašić, Josipa Bašić, Antonia Batur, Hrvoje Bazina, Katarina Biljan, Tina Bogdanić, Milica Budić, Biljana Burazer, Valentina Crnoja, Ljiljana Čulić, Anita Dražić, Ana Gabelić, Zlatko Gašić, Mirna Glavina, Anđela Grgat Gašić, Leana Jurica, Teodora Kapušin, Lucija Krnčević, Daniela Mandić, Ivana Matak, Svetlana Cecilija Mesić, Martina Milekić, Ksenija Mlinar, Matea Mustapić, Martina Novosel, Ines Radulić, Riana Reili, Ana Sabalić, Suzana Smolić, Nela Sršen, Irena Stanković, Matea Šalina, Marina Šarić, Ante Šimurina, Ana Štefulić, Ante Taslak, Ana Trojanović, Višnja Višnjić, Vlatka Vraničar, Ana Žanko i Mia Žulić.

U 13 sati promovirani su: Anamarija Bajlo, Katarina Bodrožić, Antonija Bosna, Una Bulatović, Ana Burčul-Bukva, Višnja Čirjak, Maja Dešpoja, Marina Dujmović, Ana Gaćina-Bilin, Antonija Jadrijević-Tomas, Petra Jurun Ucović, Marija Košir, Aleksandar Krivokapić, Jozo Lovrić, Anna Mastelić, Anđela Matanović, Lara Miklobušec, Petra Miočić, Maja Mrgić, Tomislav Nebes, Maja Paska, Lucia Perković, Gorana Rakić, Dino Rogić, Pjerina Sabo, Domagoj Somogyi, Andrija Šimićev, Mia Šodan, Karla Štura, Ana Teodorović, Izidor Travica, Matej Videković, Matea Vladović i Duje Vukušić.


 


Reci što misliš!