Događaji

Institut za javne financije

Transparentnost proračuna Grada Novalje ocijenjena najvišom ocjenom

Transparentnost proračuna Grada Novalje ocijenjena najvišom ocjenom
Grad Novalja

Institut za javne financije predstavio je rezultate istraživanja Proračunska transparentnost županija, gradova i općina: studeni 2019. - travanj 2020.godine.

U šestom ciklusu istraživanja Institut za javne financije ponovno je analizirao i ocijenio transparentnost proračuna svih županija, gradova i općina u Republici Hrvatskoj.

Prema istraživanju Grad Novalja ocijenjen je s ocjenom izvrstan 5, za otvorenost proračuna čime je svrstan na listu najtransparentnijih gradova u Hrvatskoj.

Transparentnost podrazumijeva potpune, točne, pravovremene i razumljive informacije o proračunu i omogućuje kontrolu prikupljanja i trošenja javnog novca.

Objavljivanjem rezultata želi se ukazati na važnost proračunske transparentnosti kojom se poboljšava komunikacija i povjerenje građana u lokalne vlasti, ali i potiče odgovornost lokalnih vlasti.

Na mrežnim stranicama Instituta za javne financije predstavljena je interaktivna karta Hrvatske na kojoj možete vidjeti stanje u svakoj pojedinoj jedinici lokalne samouprave.


Reci što misliš!