Događaji

vrijeme danas

Zadržat će se vruće s dnevnom temperaturom od 30 do 34 ºC

Zadržat će se vruće s dnevnom temperaturom od 30 do 34 ºC
Marko Dimic/PIXSELL

Veći dio dana uglavnom sunčano, no na kopnu niža dnevna temperatura nego danas. Atmosferska fronta koja je donijela oblake i oborine odmaknut će sutra na istok kontinenta, a sa zapada će ponovno ojačati ogranak anticiklone uz dotok većinom suhog i postupno toplijeg zraka.

U istočnoj će Hrvatskoj tijekom dana biti malo manje toplo nego jučer, s dnevnom temperaturom od 28 do 30, a jutarnjom između 15 i 18 stupnjeva. Više će oblaka biti u noći i ujutro, a zatim će prevladavati sunčano uz mjestimice umjeren istočnjak i jugoistočnjak koji će puhati i u središnjim predjelima. Ondje će se, nakon većinom oblačne noći i dijela jutra ponegdje i uz mogućnost za malo kiše, postupno razvedriti te će poslijepodne biti uglavnom sunčano.

Najniža temperatura očekuje se od 14 do 18, a najviša će dnevna biti niža nego danas - između 27 i 30 stupnjeva. Na sjevernom će Jadranu dan obilježiti sunce. U gorju povremeno umjerena, u prvom dijelu dana i povećana naoblaka, a mjestimice je moguća pokoja kap kiše ili lokalni pljusak, koji nije isključen ni u unutrašnjosti Istre.

Puhat će jugozapadni i južni vjetar, u noći i ujutro ponegdje na obali bura, a temperatura će danju porasti do vrijednosti od 29 do 31 stupanj, u gorju između 25 i 29. Jugozapadnjak će sredinom dana i poslijepodne puhati i na srednjem Jadranu, gdje će biti sunčano, samo ponegdje u unutrašnjosti Dalmacije s malom naoblakom.

More mirno i malo valovito. Zadržat će se vruće s dnevnom temperaturom od 30 do 34 stupnja, koliko se predviđa i na krajnjem jugu Lijepe Naše. Tijekom utorka i ondje gotovo potpuno vedro, uz mirno i malo valovito more te slab i umjeren jugozapadni i zapadni vjetar, na otvorenome prema kraju dana sjeverozapadni.


Reci što misliš!