Događaji

utorak, 30 lipnja

Pridružite se Zelenoj čistki na području grada Benkovca

Pridružite se Zelenoj čistki na području grada Benkovca
Duško Jaramaz/ PIXSELL

Dvije akcije čišćenja okoliša pod nazivom "Zelena čistka", održat će se u Gradu Benkovcu u utorak 30.06.2020. od 08:00 sati u sklopu projekta "Izobrazno-informativne aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom 2019.-2020. za Grad Benkovac, Općinu Gračac i Općinu Lovinac" financiranog iz Kohezijskog fonda.

Grad Benkovac nositelj je projekta.   

U sklopu Zelene čistke 2020. na području Grada Benkovca od otpada će biti očišćene dvije lokacije:

1. Glavica Grubića

2. Benkovačko selo – borova šuma u blizini sajmišta

Pozivaju se građani da se pridruže djelatnicima komunalnog poduzeća Benković i djelatnicima Hrvatskih šuma- šumarija Benkovac u akciji "Zelena čistka 2020" na području Grada Benkovca i da na taj način pomognu zaštiti okoliša i prirode u svom zavičaju.

Akcije čišćenja okoliša od otpada, pri čemu se sav prikupljani otpad  propisno odvaja i zbrinjava, nastavlja se na niz aktivnosti koje se provode u sklopu projekta.

Nizom akcija čišćenja na područjima Općina Lovinac i Gračac, te Grada Benkovca skreće se pozornost na održivo gospodarenje otpadom i zaštitu okoliša. Tijekom lipnja ovim aktivnostima obilježava se Svjetski dan zaštite okoliša. Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se svake godine na datum 5. lipnja, na godišnjicu održavanja Konferencije Ujedinjenih naroda u Stockholmu (1972.) posvećene okolišu, na kojoj je usvojen Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda (UNEP). Obilježavanjem Dana zaštite okoliša diljem svijeta, Program Ujedinjenih naroda za okoliš nastoji istaknuti glavne okolišne probleme i omogućiti svima da shvate vlastitu ulogu i odgovornost u rješavanju problema zaštite okoliša.

Pozivaju se građani da svojim aktivnim doprinosom i sudjelovanjem pomognu realizaciji "Zelene čistke 2020" u Benkovcu.

Mole se građani koji se planiraju pridružiti akcijama čišćenja  da se pridržavaju aktualnih epidemioloških mjera i preporuka Stožera civilne zaštite. Iako se aktivnosti odvijaju na otvorenom prostoru i na svježem zraku, pazit će se na razmak i koristit će se zaštitne maske.


Reci što misliš!

 Izdvojeno