Događaji

sudjeluju vrtići i škole

“Ruksak (pun) kulture” i ove godine na zadarskim otocima

“Ruksak (pun) kulture” i ove godine na zadarskim otocima
naši školji

Početkom nove školske godine u rujnu Ministarstvo kulture nastavit će s umjetničko-edukativnim programom “Ruksak (pun) kulture” u kojemu je do sada sudjelovalo više od 34.400 djece i mladih.

“S obzirom na novonastalu situaciju oko epidemije COVID-19, realizacija programa ‘Ruksak (pun) kulture’ planirana je u dogovoru škola i izvoditelja programa”, priopćeno je u srijedu iz Ministarstva kulture, koje je na svojim mrežnim stranicama objavilo popis dječjih vrtića, škola i centara za odgoj i obrazovanje gdje će se u prvom polugodištu odvijati program.

Dječji vrtić Ćok iz Tkona jedina je predškolska odgojna ustanova koja će ove godine ugostiti “Ruksak (pun) kulture”, a od osnovnoškolskih ustanova na zadarskim otocima umjetnici će posjetiti škole u Toknu, Neviđanima, Kukljici, Božavi, Viru, Velom Ižu, Silbi, Kalima i Pakoštane – Vrgada.

U provedbi programa u prošloj godini sudjelovalo je 178 odgojno-obrazovnih ustanova, 49 dječjih vrtića, 91 osnovna škola, 30 srednjih škola i 8 centara za odgoj i obrazovanje.

Također, u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije, realiziran je „otočni“ dio projekta, s programima na 21 otoku, u pet dječjih vrtića, 26 osnovnih škola i četiri srednje škole.

Realiziran je i eksperimentalni program “Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura” u vrtiću i školi u Subotici za djecu Hrvate izvan Republike Hrvatske.


Reci što misliš!