Događaji

najave iz lučke uprave

Eko brodom uskoro iz Gaženice preko Rive do Borika?

Eko brodom uskoro iz Gaženice preko Rive do Borika?
Dino Stanin/PIXSELL

Odluka Vlade omogućila je Lučkoj upravi Zadar da se kandidira za proširenje kapaciteta Gradske luke, prvenstveno za potrebe nove državne brodske linije, a potencijalno i za turističke brodove - komentirao je Vladinu odluku za program Radio Zadra ravnatelj Lučke uprave Zadar Robert Škifić.

"Prvenstveno se misli na potrebe nove državne linije od pravca Rijeke preko Novalje i Raba do Zadra", pojašnjava Škifić Vladinu odluku o proširenju nadležnosti Lučke uprave Zadar na širi bazen Gradske luke. Dodaje kako se time ostvario i preduvjet da se projekt Zelene luke kandidira prema EU fondovima :

"Kandidirat ćemo Zelenu luku u smislu uvođenja linije Gaženica-Poluotok- Borik uvođenjem hibridnog broda i na struju i na dizel, s tim da bi punjač napravili u Gaženici i centralu s foto ćelijama koja bi opskrbljivala brod energijom. Time Zadar ide ka čistim energijama, tu imamo podršku i grada i županije i ministarstva i vjerujem da ćemo i za taj projekt dobiti novce EU", izjavio je za program Radio Zadra ravnatelj Škifić. 

Što još predviđa ovaj projekt pitamo. On se sastoji se od 3 faze odgovara Škifić:

"Uređenje obale Petra Krešimira IV., produženje gata za 15 m te uređenje obale od mosta do bivše autobusne stanice. Sve tri faze nastojat ćemo izvršiti u isto vrijeme i za godinu do dvije Zadar će blistati novim sjajem", nada se Škifić.

Do promjena će doći i na najfrekventnijoj brodskoj liniji Zadar - Preko?  

"Apsolutno, dobit ćemo mogućnost da je izmjestimo iz same gradske luke, uredit će se da kreće s gata za Preko. Slijede procedure javne nabave, građanske dozvole već postoje za prve dvije faze, uskoro će i za 3. fazu", najavljuje ravnatelj Lučke uprave Zadar Robert Škifić.


Reci što misliš!