Događaji

obilježavanje dana bio raznolikosti

Besplatni obilazak staze u Ornitološkom rezervatu PP Vransko jezero

Besplatni obilazak staze u Ornitološkom rezervatu PP Vransko jezero

Koja sve rješenja donosi priroda i bioraznolikost močvare otkrijte kroz vikend 23/24. svibnja kada vas povodom proslave ovog važnog dana Park prirode Vransko Jezero časti besplatnim edukativnim vođenjem na drvenoj poučnoj stazi u Ornitološkom rezervatu – uz kupljenu ulaznicu.

Edukativno vodstvo održati će se oba dana u 14:00 sati.

Broj sudionika u edukativnom vodstvu je ograničen pa svi zainteresirani mogu rezervirati svoje mjesto na broj 0912323099 ili mail adresu: strucna.sluzba@pp-vransko-jezero.hr

Ujedinjeni narodi proglasili su 22. svibnja međunarodnim danom biološke raznolikost) s ciljem poboljšanja razumijevanja i jačanja svijesti o pitanjima biološke raznolikosti.
Dok je globalna zajednica prozvana da preispita svoj odnos prema prirodnom svijetu, jedno je sigurno: unatoč svom tehnološkom napretku potpuno ovisimo o zdravim i živopisnim ekosustavima za našu vodu, hranu, lijekove, odjeća, gorivo, sklonište i energiju. Ovogodišnja tema „Rješenja su u prirodi“ naglašava nadu, solidarnost i važnost suradnje na svim razinama s ciljem izgradnje budućnosti života u skladu s prirodom.

 


Reci što misliš!