Događaji

popuštanje mjera

Sve je spremno za otvaranje ugostiteljskih objekata na otoku Pagu

Sve je spremno za otvaranje ugostiteljskih objekata na otoku Pagu

Na otoku Pagu intenziviraju se radovi na uređenju terasa ugostiteljskih objekata, a mnogi ugostitelji pozdravljaju odluku Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske da se mogu otvoriti i ugostiteljski objekti koji nemaju terase, što znači da će, među ostalim, moći raditi i konobe.

Uz to, i drugi ugostiteljski objekti moći će koristiti unutarnji prostor, uz uvjet poštivanja odredbi o rasporedu stolova. Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je stroga pravila za rad ugostiteljskih objekata, a koji se prije svega odnose na izbjegavanje kontakata onih koji u ugostiteljske objekte ulaze i onih koji iz njih izlaze kao i na strogo odvajanje preuzmanja pića ili hrane od naplate.

"Uz preinake na terasama, sve je spremno za rad iako će se dosta toga morati uhodavati, ali najvažnije je početi raditi, jer je svakim danom bilo sve teže," rekao je jedan od otočnih vlasnika kafića.

U prvoj fazi popuštanja epidemioloških mjera, koja je počela 4. svibnja, otvoreni su frizerski saloni, omogućen je rad praonica, kozmetičara i raznih drugih radnji i prema svim izvješćima, svi se pridržavaju pravila epidemiologa i nisu zabilježeni nikakvi problemi. Vjeruje se kako će tako biti i nakon početka druge faze popuštanja epidemioloških mjera 11. svibnja.


Reci što misliš!