Događaji

Stožer civilne zaštite Zadarske županije

Deset novozaraženih u Zadarskoj županiji, ukupno 49 od početka epidemije

Deset novozaraženih u Zadarskoj županiji, ukupno 49 od početka epidemije

Na redovitoj tiskovnoj konferenciji ispred Doma županije, Stožer civilne zaštite Zadarske županije iznio je najnovije podatke vezane uz stanje epidemije koronavirusa i bolesti COVID-19 na području naše županije.

- Na području Zadarske županije deset je novozaraženih koronavirusom pa je tako ukupan broj registriranih u Općoj bolnici Zadar 49 osoba - 47 iz Zadarske županije, a dvoje iz Ličko-senjske, objavio je načelnik Županijskog stožera Civilne zaštite Šime Vicković.

- Ambulanta COVID 2 na Ravnicama kreće s radom i kreću testiranja, a najprije će biti testirani zdravstveni djelatnici. Prije svih oni koji rade u biogradskoj bolnici, a prošli su samoizolaciju. Od deset novozaraženih, šest ih je povezano s biogradskim područjem. Biograd nije u karanteni jer je samo pet zaraženih iz Biograda, ostali su iz drugih mjesta u Zadarskoj županiji. Imamo 749 ljudi u nadzoru, a 1006 je izišlo iz samoizolacije, rekao je dr. Alan Medić.

- Na COVID odjelu zadarske bolnice nalazi se 19 oboljelih, jedna pacijentica je u COVID jedinici intenzivnog liječenja. Među 10 novozaraženih je jedan liječnik i 3 medicinske sestre, što znači da su ukupno tri liječnika i 3 medicinske sestre iz OB Zadar pozitivne na koronavirus. U samoizloaciji su i dalje 28 liječnika, 31 medicinska sestra i jedan nemedicinski djelatnik. Ukupno je 60 djelatnika zadarske bolnice u samoizolaciji, rekao je dr. Željko Čulina.

Utvrđena su tri slučaja kršenja samoizolacije na zadarskom području, jedan ugostiteljski objekt je radio unatoč mjerama.


Reci što misliš!