Događaji

stožer civilne zaštite

U Zadarskoj županiji potvrđeno šest novih slučajeva zaraze

U Zadarskoj županiji potvrđeno šest novih slučajeva zaraze
Dino Stanin/PIXSELL

U Zadarskoj županiji potvrđeno 6 novih slučajeva zaraze koronavirusom, 33 nalaza je negativno, a još dvije osobe su u obradi.

U posljednja 24 sata policijski službenici su obavili 159  provjera vezano uz samoizolaciju, te su na području PU zadarske utvrdili kako se u tom vremenu 2 osobe nisu pridržavale mjere samoizolacije.  

U odnosu na nazor i provedbu Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta ili stalnog boravišta u protekla 24 sata evidentirano je 59 osoba koje su pristupile policijskoj kontroli prilikom ulaza u gradove i općine, a da pri  tome nisu imali valjane propusnice. Građani koji iz drugih mjesta putuju prema mjestu svog prebivališta ili stalnog boravišta mogu se bez propusnice vratiti prema svom prebivalištu. Propusnice su potrebne samo ukoliko napuštaju mjesto svog prebivališta. Svaka preinaka ili izrada lažne propusnice je kazneno djelo krivotvorenja isprava, za koje je predviđena sankcija od šest mjeseci do pet godina zatvora. 

Pozivamo građane  na dosljedno poštivanje svih mjera sprečavanja širenja zaraze, odnosno ukoliko zaista za to nemaju valjane razloge da ne napuštaju svoje domove. Svoje zdravlje, zdravlje svojih bližnjih i ostalih građana svi zajedno čuvamo - svojim odgovornim ponašanjem.


Reci što misliš!