Događaji

nova "postaja" za oboljele

Sve je spremno za dezinfekciju bolnice u Biogradu

Sve je spremno za dezinfekciju bolnice u Biogradu
Marijan Susenj/PIXSELL

Tijekom sutrašnjeg dana bit će provedena potpuna protuepidemijska dezinfekcija cijele Ortopedske bolnice Biograd na Moru kako bi se mogla pripremiti za prihvat zaraženih osoba s lakšim simptomima.

Tijekom današnjeg dana trijažiraju se svi djelatnici specijalne  bolnice koji nisu bili u kontaktu s oboljelima kako bi  iste rasporedili za nastavak rada bolnice. 

Napominjemo da su zadnja  epidemiološka istraživanja pokazala da liječnik iz Ortopedske bolnice Biograd nije prvozaražena osoba u toj zdravstvenoj ustanovi, on je samo prvotestirana osoba.  

Daljnjim epidemiološkim  istraživanjem  smo ustanovili da su dva  zdravstvena djelatnika i ranije  razvila blaže kliničke simptome bolesti te su s obzirom na svoje stanje i po svojoj savjesti odmah napustili svoja radna mjesta tj. otvorili bolovanje.

Daljnja epidemiološka analiza je pokazala  da je vjerojatno prvozaražena osoba u bolnici u Biogradu bio pacijent koji je početkom ožujka ušao u bolnicu na pregled.

Naglašavamo da nema potrebe osuđivati zaražene zdravstvene djelatnike jer su se ponašali  etično i po pravilima struke te po prvim simptomima bolesti napustili svoja radna mjesta.

Zdravstveni djelatnici su najizloženiji zarazi, a svojim predanim radom će po ozdravljenju pomoći u suzbijanju epidemije jer u ovome trenutku bez njih ne možemo.


Reci što misliš!