Događaji

#koronavirus

Gradonačelnik Paga najavljuje mjere pomoći obrtnicima i gospodarstvenicima

Gradonačelnik Paga najavljuje mjere pomoći obrtnicima i gospodarstvenicima

Grad Pag će utemeljiti povjerenstvo koje će predložiti mjere za pomoć obrtnicima i gospodarstvenicama koji rade na području Grada Paga. Potvrdio je to gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić u razgovoru za Radio Pag.

"Tijekom zime u Pagu radi oko stotinu pedeset obrtnika, a ljeti više nego dvostruko i nama je cilj pomoći u okvirima onoga što možemo, kako bi im olakšali ovu tešku situaciju koja se događa u cijeloj Hrvatskoj, a tako i na području našeg grada", rekao je gradonačelnik Fabijanić.

Gradonačelnik Fabijanić je rekao kako će se predložiti nekoliko mjera za pomoć obrtnicima i gospodarstvenicima, među ostalim oslobađanje ili odgoda plaćanja obveza prema Gradu, komunalne naknade i najamnine.

"Pomoći ćemo našim obrtnicima i gospodarstvenicima, a jedini uvjet za pomoć je da obrtnik ili gospodarstvenik nema obveze prema Gradu Pagu", rekao je gradonačelnik Fabijanić.

U tijeku je natječaj za zakup javnih površina, a neizvjesno je što će biti s turističkom sezonom.

"Obrtnici koji žele zakupiti javnu površinu pitaju nas što ako plate, a ova teška situacija se produži i onemogući im rad. Dali smo vrlo konkretno rješenje. Tko ove godine plati javnu površinu, a dogodi se da ne može raditi, to što je platio priznat će se za iduću godinu, dakle neće morati ići na novi natječaj. Naše obrtnike i gospodarstvenike ćemo idući tjedan obavijestiti na koji način ćemo im pomoći", rekao je gradonačelnik Fabijanić.


Reci što misliš!