Događaji

odluka do kraja dana

Zbog zaraženog liječnika cijelom Biogradu prijeti karantena

Zbog zaraženog liječnika cijelom Biogradu prijeti karantena
Dino Stanin/PIXSELL

Među pozitivnim nalazima u Zadarskoj županiji na koronavirus, koje je jučer objavio Stožer civilne zaštite Zadarske županije, je i liječnik biogradske ortopedske bolnice.

"Jučer smo imali dvoje novooboljelih na području županije, oba vezana uz Biograd. Radi se o djelatniku Specijalne ortopedijske bolnice i pacijentici koju je operirao. Obradili smo stotinu njihovih kontakata koji su sada u samoizolaciji. Tijekom dana ćemo vidjeti trebaju li opsežnije mjere za Biograd, a moguća je i potpuna karantena u dogovoru s nacionalnim stožerom. Svrha jest da se onemogući bilo kakva transmisija unutar grada. Odluku ćemo imati do kraja dana", kazao je dr. Alan Medić.

Kako se donosi odluka o karanteni pojasnio je načelnik zadarskog Stožera, Šime Vicković:

"Samo po preporuci struke, u ovom slučaju dr. Medića i Zavoda za javno zdravstvo. Mi taj prijedlog prosljeđujemo u nacionalni stožer i oni odlučuju."

"Svi kontakti i pacijenti liječnika iz Biograda su dobili mjere samoizolacije te su pod nadzorom, pa tako i njegov sin koji je djelatnik OB Zadar", kazao je dr. Željko Čulina, ravnatelj zadarske bolnice.


Reci što misliš!