Događaji

malo dobrih vijesti

Međunarodno povjerenstvo utvrdilo da OB Zadar zadovoljava uvijete za obavljanje znanstvene djelatnosti

Međunarodno povjerenstvo utvrdilo da OB Zadar zadovoljava uvijete za obavljanje znanstvene djelatnosti
Dino Stanin/PIXSELL

Opća bolnica Zadar najveća je i najvažnija zdravstvena ustanova u Zadarskoj županiji. Prema registru Trgovačkog suda u Zadru, bolnica je registrirana osim za obavljanje bolničke i specijalističko konzilijarne djelatnosti i za znanstveno – istraživačku i nastavnu djelatnost.

Od 1977. god. u bolnici je djelovala Znanstvena jedinica, koja nažalost 2007. god. na preporuku Agencije za znanost i visoko obrazovanje, nije dobila dopusnicu za daljnji rad. U studenome 2019. god. nakon višemjesečne pripreme, prikupljanja potrebne dokumentacije te pisanja Strateškog programa znanstvenih istraživanja za razdoblje od 2019.-2024. god., podnesen je zahtjev bolnice Ministarstvu znanosti i obrazovanja RH za izdavanje dopusnice u svrhu obavljanja znanstvene djelatnosti. Na osnovu navedenog zahtjeva, a nakon provjere dostavljene dokumentacije, Ministarstvo znanosti i obrazovanja je proslijedilo Agenciji za znanost i visoko obrazovanje svu priloženu dokumentaciju.

U postupku akreditacije, održana je prošloga tjedna, mrežno putem Skypea, video konferencija tijekom koje je tročlano međunarodno povjerenstvo održalo posebne sastanke s Upravom bolnice i djelatnicima bolnice u znanstveno – nastavnim zvanjima. Nakon održane video konferencije, povjerenstvo je utvrdilo da Opća bolnica Zadar u potpunosti zadovoljava uvijete za dobivanje dopusnice za obavljanje znanstvene djelatnosti. 

Sukladno tome, Agencije za znanost i visoko obrazovanje uputit će mišljenje i preporuku Ministarstvu znanosti i obrazovanja RH, koje na osnovu preporuke izdaje dopusnicu za osnivanje Znanstvene jedinice u Općoj bolnici Zadar.


Reci što misliš!