Događaji

u Hotelijersko - turističkoj i ugostiteljskoj školi

Održana je druga konferencija projekta "CookingTour@Zadar - Inovativno obrazovanje u ugostiteljstvu"

Održana je druga konferencija projekta

Prošloga tjedna održana je druga konferencija projekta „CookingTour@Zadar - Inovativno obrazovanje u ugostiteljstvu“ u Hotelijersko - turističkoj i ugostiteljskoj školi Zadar.

Od početka projekta realizirale su se edukacije za mentore koji provode projekt. Tijekom projekta razvilo se je pet novih inovativnih programa za osposobljavanje i usavršavanje: 1) Kuhar specijalist dijetoterapije; 2) Kuhar specijalist halal normativa, 3) Kuhar specijalist mediteranske prehrane, 4) Art deco slastičar i 5) Barmen/Koktel-majstor/Sommelier.

Krajem rujna 2019. nastavnici/mentori boravili su na usavršavanju u Portugalu, osigurali su medijsku vidljivost programa, proveli su nabave neophodne ugostiteljske opreme, namirnica te radne odjeće. Do kraja ožujka 2020. godine završit će sve edukacije za polaznike programa i završni master show koji se planira realizirati na Narodnom trgu u Zadru.

CookingTour@Zadar pokrenula je Hotelijersko turistička i ugostiteljska škola Zadar s partnerskim ustanovama Područnim uredom HZZ-a u Zadru i Punta Skalom d.o.o., a kako bi s nezaposlenima, i za njih, kreirali pet novih obrazovnih programa: Kuhar specijalist dijetoterapije, Kuhar specijalist mediteranske prehrane, Kuhar specijalist Halal normativa, Art deco slastičar i Barmen/Koktel-majstor/Sommelier. Cilj je odgovoriti na potrebe ranjivih skupina i osnažiti ih za uključivanje na tržište rada inovativnim pristupima poučavanju s mnogo praktične nastave kod poslodavca, primjenom IKT-a i sadržajima za opće vještine u radnom okruženju.

Projekt je financiran u cijelosti iz Europskog socijalnog fonda i njegova ukupna vrijednost  iznosi 1.991.754,10 kn.  Započeo 10. travnja 2018. a traje do 9. travnja 2020., ukupno 24 mjeseca.


Reci što misliš!