Događaji

predavanje u gkzd

Dr. Boris Dželalija: S koronavirusom bez panike, ali s oprezom

Dr. Boris Dželalija: S koronavirusom bez panike, ali s oprezom

"Iako je koronavirus nalik gripi i ima s njom puno sličnosti, ova je bolest i dalje puna nepoznanica", istaknuo je na sinoćnjem predavanju u zadarskoj Gradskoj knjižnici ugledni zadarski infektolog prof.dr. Boris Dželalija.

Na predavanju, u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva "Napredak", dr. Dželalija poručio je kako razloga za strah nema, potrebno je slušati preporuke Civilnog stožera i živjeti normalno.

Po sadašnjim kretanjima smrtnost, odnosno letalitet neće biti veći od smrtnosti uzrokovane sezonskom gripom:

"Smrtnost neće biti tako velika kao što je bila kod SARS-a ili MERS-a, to su bolesti koje isto uzrokuju koronavirusi. Najčešće ih uspoređujemo s gripom i to su vrlo nezahvalna predviđanja. Ako bi smrtnost i bila oko 1 posto, kao što je i očekivano,nama se čini da je to mali broj, ali ovo je pandemija, zahvaćeni su svi kontinenti,a svaki ljudski život ima svoju vrijednost."

Mjere koje provodi Nacionalni stožer Civilne zaštite zadarski infektolog smatra dobrima, a kako je riječ o bolesti koja je i dalje puna nepoznanica savjet prof. dr. Borisa Dželalije glasi: Bez panike, ali s oprezom.


Reci što misliš!

  Vezane vijesti