četvrtak, 5. ožujka
Wine Vip Event ove godine u devet gradova, započinje u Zadru a završava u Novalji
Četvrtu godinu za redom, u organizaciji agencije RICERCA MERCATO, tijekom ožujka i travnja 2020. godine, u devet hrvatskih otočnih i obalnih gradova, održat će se Wine Vip Event - Međunarodna konferencija vrhunskih vinskih znalaca.
Wine Vip Event i ove će godine, na svih devet destinacija, okupiti vrhinske enologe, vinare i vinogradare, edukatore i vodeće lokalne proizvođače gastronomskih delicija, ali i ugostitelje, hotelijere i turističke djelatnike koje Wine Vip Event povezuje kako bi u zajednički unaprijedili kvalitetu ponude i usluge te istovremeno promovirali lokalne proizvođače.
Osnovni cilj Međunarodne konferencije vrhunskih
vinskih znalaca - Wine Vip Event je
edukacija, podizanje kvalitete usluge i međusobno povezivanje
proizvođača/ponuđača i ugostiteljskoturističkog sektora.
Upravo su te ciljeve prepoznali i Ministarstvo turizma, Ministarstvo poljoprivrede te Hrvatska obrtnička komora.
Međunarodna konferencija vrhunskih vinskih znalaca - Wine Vip Event ove će se godine održavati u ovim gradovima i hotelima:
- Zadar hotel KOLOVARE 05.03.2020.,
- Primošten hotel ZORA 11.03.2020.,
- Poreč hotel PARENTIUM 17.03.2020.,
- otok Krk – Malinska hotel MALIN 19.03.2020.,
- Dubrovnik hotel SHERATON 02.04.2020.,
- Rijeka hotel BONAVIA Plava Laguna 14.04.2020.,
- Makarska rivijera – Tučepi TUI BLUE JADRAN 16.04.2020.,
- Split hotel PARK 28.04.2020. i
- otok Pag – Novalja hotel OLEA 30.04.2020.
U sklopu Wine Vip Eventa održavat će se
predstavljanje izlagača uz stručno vodstvo
sommeliera Filipa Savića,.
Radionice i prezentacije voditi će vrhunski međunarodni i hrvatski predavači, sommelieri, barmeni i MasterChefovi, među njia su i : Mira Šemić, Dragan Jovanović Mario Meštrović, Deniz Zembo, David Skoko, Filip Savić, Jure Andrijašević, Zoran Lukić, Suvad Zlatić SUWI, Filip Sarilar, Darjan Urdih, Damir Modrušan, Luka Dančulović i mnogi drugi.
Program Wine Vip Eventa održava se u poslijepodnevnim satima (od 14.00 do 20.00 sati), a nakon službenog djela programa sllijedi kruna događanja - tradicionalna degustacijska edukativna večera sljubljivanja hrane i vina.
U event i ove godine organizator je uključio Ugostiteljske škole kao i visoku školu ASPIRA s ciljem promocije ugostiteljskih zanimanja.
Molimo sve zainteresirane da se, a zbog lakše organizacije i ograničenja prostora, unaprijed akreditiraju slanjem kratkog dopisa na info@dantes.biz. Napominjemo da ulaz bez akreditacije/ pozivnice neće biti moguć.
Vezane vijesti
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
-
Projekt koji prati velebitske pastire od prapovijesti do danas zaokružen je dokumentarnim fotografijama Marka-Lorenza Blaslova!
-
Atmosfera na Trgu Petra Krešimira IV bila je ispunjena toplinom, zajedništvom i radošću, a doček Svete Lucije postao je još jedan nezaboravan trenutak u adventskom kalendaru Paga
Izdvojeno
-
Djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana, osobito ujutro na jugu Jadrana gdje će još mjestimice padati kiša.
-
Topla čokolada jedan je od omiljenijih toplih napitaka diljem svijeta, posebno u hladnim zimskim mjesecima. Bogatog, kremastog okusa i intenzivnog mirisa čokolade, ovaj napitak pruža utjehu i toplinu te budi osjećaj nostalgije i zadovoljstva.
-
Jeste za šah i pivo? Red izazova i red opuštanja uz pivo u pogonu pivovare? Poklonite sebi i svojima jedan 'Christmas chess challenge' i zaigrajte šah s bivšim prvakom Hrvatske!
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
Reci što misliš!