Događaji

u 17 sati u GKZD

Zadarska promocija slikovnice "Filozofija - ma što pak je to?"

Zadarska promocija slikovnice

Predstavljanje i radionica prve hrvatske filozofske slikovnice "Filozofija – ma što pak je to? 13 priča o antičkim autorima", održat će se danas, u petak 28. veljače 2020. godine, s početkom u 17 sati u Gradskoj knjižnici Zadar.

Autorsko će djelo filozofskog dvojca Matije Mate Škerbića i Bruna Ćurka, uz samog Bruna, predstaviti i zadarski književnik Želimir Periš, a svoj će obol dati i mali filozofi. Osnovnoškolci će imati priliku pročitati priče iz slikovnice, te sudjelovati u kratkoj filozofskoj raspravi. Za sudionike u promociji, pripremljen je ograničen broj slikovnica kao poklon.  

Koji je pak značaj ove slikovnice, možda je najbolje opisala zagrebačka profesorica Dubravka Miljković: 

"Priče za druženja djece i roditelja. Da, premda su priče namijenjene djeci, i odrasli bi iz njih štošta mogli naučiti: o hrabrosti i kukavičluku, o uzaludnim pokušajima da se promijeni ono što se promijeniti ne da,o marljivosti i kreativnosti, o temeljnim i bezvremenim ljudskim vrijednostima i osobinama. Razumjet će ih već i predškolska djeca, uživati u njima ona osnovnoškolska, mučiti se s njima srednjoškolci. Ne vjerujete? E pa odgovorite onda na ovo pitanje: dok se sve stalno mijenja, i mi i priroda, sve oko nas i sve u nama, ima li nešto što ostaje isto i nikada se ne mijenja?"

Nakon promocije prve filozofske slikovnice, za sve zainteresirane, udruga "Mala filozofija" će ukratko predstaviti čime se bavi, uz pomoć europskih paketa svojih obrazovnih projekata: 

BEAGLE - Bioethical Education and Attitude Guidance for Living Environment

COMET - A Community of Ethics Teachers in Europe

PEEC - Peace Education in Early Childhood to prevent Bullying

TRACE - Traditional Children’s Stories for a Common Future 

Što pak je to filozofija, dakle, možete saznati ovog petka u 17.00 u Gradskoj knjižnici Zadar, povedite svoje mališane, filozofirajte s nama i kao nagradu, odnesite sa sobom besplatan primjerak svoje prve filozofske slikovnice.

Petit Philosophy


Reci što misliš!