Događaji

maškarano ludilo

Održan 32. Vrški karneval

Održan 32. Vrški karneval

Nek se igra nek se piva – otprilike je tako izgledala subotnja karnevalska večer u Vrsima.

Na sportskom igralištu „Gusterna“ 32. put održane su Vrške maškare. Svake godine, mještani i posjetitelji mijenjaju svoje maske dok je karnevalska garda vjerna svom bogu mora Neptunu (op.a. ipak su Vrsi pomorsko mjesto). Ovogodišnji karneval okupio je žitelje cijele zadarske županije, a neki gosti su stigli iz daleke Njemačke kako bi uživali u Vrškom maškaranom ludilu.

- Prvi put smo na karnevalu, a u Vrsima dugih 20 godina. Prijatelji su nam pričali kako to u Vrsima bude spektakularno pa smo odlučili ovaj vikend posvetiti Vrškoj karnevalskoj priči, govori nam maskirana Anita.

Uz domaću karnevalsku gardu, sudjelovali su: Udruga Vizera Vir, Udruga žena Aenona Nin i KUD sveti Donat Zadar. Virani su ove godine prezentirali popularni show „Ljubav je na selu“, a kao da to nije dovoljno htjeli su u Vrsima udati svoju mladenku tjelesnih proporcija 90-60-90. Pokrenuta je i aukcija, ali nažalost nitko nije bio zainteresiran za brak.

- Današnji dečki su katastrofa – žele samo zabavu, a brak smatraju nebitnim. Žao mi je što nisam pronašla svog budućeg supruga u Vrsima, ali zato već sutra idem prema Zadru u novu potragu za ljubavlju, pomalo razočarano govori nam mladenka koju ćemo za potrebe ovog članka nazvati Radojka.

Ninska Udruga žena ili ninja ratnici prestrašili su posjetitelje svojim vještim i brzim pokretima. Zato , pazite što govorite o Ninjankama i Ninjanima. Članovi KUD-a sveti Donat postali su Meksikanci te prikazali svoje plesove.

Nakon predstavljanja maskiranih grupa, održano je jedno nadasve posebno i zanimljivo natjecanje – pivo na iskap. Pravila su jasna: tko prvi popije pola litre piva, pobjednik je! Među 11 prijavljenih, pobjedu je odnio Zadranin koji je za manje od minutu ispraznio limenku pive. Kao nagradu, iz Vrsi je ponio što drugo nego – pivo!

Na samom vrhuncu večeri, održano je čitanje presude i spaljivanje Jure koji je ove godine zbog pretjerane konzumacije alkoholnih pića bio u sjedećem položaju. Spaljivanje je izvršila karnevalska garda uz blagoslov boga mora – Neptuna. Tako je Jure kažnjen za sve nedaće koje su Vrsi zadesile u protekloj godini.

Glavni pokrovitelji ovogodišnjeg karnevala su Općina Vrsi, Turistička zajednica Općine Vrsi i tvrtka Vrsi infrastruktura. Uz glavne pokrovitelje, manifestaciju su podržali Koning d.o.o., Mrdelja prijevoz, Predovan prijevoz, Feniks studio, Deno Predovan, Branko Perković – Džune, Jandre Maraš Jakišin te Ante i Krešo Božić Kokini.


Reci što misliš!

  Vezane vijesti