Događaji

s poluotoka seli na voštarnicu

Radovi na novoj zgradi Prve policijske postaje u punom su jeku

Radovi na novoj zgradi Prve policijske postaje u punom su jeku
Iva Pejković

Prva policijska postaja Zadar, najveća u zadarskoj Policijskoj upravi, vrlo brzo bi mogla preseliti s Poluotoka iz zgrade suda u obnovljeni objekt bivše vojarne u Ulici Stjepana Radića iznad Gradske knjižnice.

Iako okoliš još uvijek čeka na uređenje, nova zgrada prve policijske postaje u Ulici Stjepana Radića u Zadru zablistala je u sasvim novom ruhu. Kako su unutarnji radovi završeni, potrebno je završiti vanjske radove, pristupnu cestu koja će biti relativno brzo dovršena te priključak na kanalizaciju, koja će biti najzahtjevniji dio posla, kaže nadzorni inženjer Leonard Kvarantan.

Petnaest godina prošlo je od projekta i izdavanja građevinske dozvole zbog čega je neke stvari trebalo i mijenjati, kako bi se prije preseljenja policijskih službenika ishodila i uporabna dozvola. Riječ je o bivšem vojnom objektu u kojemu je trebalo organizirati prostor i prilagoditi ga policijskim poslovima i potrebama.

Moguće već za mjesec do dva dana u novu zgradu prizemne površine od 1700 metara četvornih preselit će sve sastavnice prve policijske postaje. Rodovi policije, kako temeljne, tako i kriminalističke koji djeluju u zgradi suda na Poluotoku po završetku radova i pregledu bit će premještene u zgradu u Ulici Stjepana Radića. Nadamo se da će policijski službenici imati bolje uvjete rada i rezultate u novim prostorima, kaže glasnogovrnica PU zadarske Ivana Grbin.

Vrijednost radova bez PDV-a je nešto više od sedam milijuna kuna uz financijsku potporu Grada Zadra od milijun kuna i Zadarske županije od 600.000 kuna. A preseljenjem u Ulicu Stjepana Radića u zgradi suda na Poluotoku za pravosudna će tijela biti oslobođeno 780 metara četvornih prostora.


Reci što misliš!