Događaji

točno u 12

Počela inauguracija Zorana Milanovića

Točno u podne na Pantovčaku počinje inauguracija novog hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića

Točno u podne na Pantovčaku počinje inauguracija novog hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića koji će na tom mjestu naslijediti Kolindu Grabar-Kitarović.

Tijek:

11.55 - U prvom redu jedan do drugog sjede premijer Andrej Plenković, predsjednik Sabora Gordan Jandroković i dva bivša predsjednika Stjepan Mesić i Ivo Josipović.

11.51 - Bivši predsjednik Stjepan Mesić rekao je na Pantovčaku za RTL rekao je da su velike inauguracije, kakvu je imao Franjo Tuđman, sada nepotrebne. "Sada je nepotrebno. To je sada jedna uhodana procesura i mislim da je predsjednik Milanović to dobro smislio", kazao je Mesić.

11.49 - U Ured predsjednika na Pantovčak stigao je i premijer Andrej Plenković.

11.47 - Potpredsjednik Sabora Milijan Brkić pri dolasku na Pantovčak rekao je za RTL da je Milanović suprotni spol od njega po političkim stavovima. "Poštujem pobjednika. On je pobijedio i treba mu čestitati. Očekujem da će sve svoje kompetencije i znanja staviti u funkciju državu funkcije naroda", rekao je Brkić za RTL. 

11.30 - Na Pantovčak su već počeli dolaziti uzvanici, a obitelj Milanović krenula je prema Uredu predsjednika. Na Pantovčaku su već stigli bivši predsjednici Ivo Josipović i Stjepan Mesić. 

 


Reci što misliš!