Događaji

uz ''blagoslov'' gradske uprave

Na raskrižju kod Svete Jelene u Pagu izgradit će se rotor

Na raskrižju kod Svete Jelene u Pagu izgradit će se rotor
Radio Pag

Raskrižje u Pagu, na kojem se Državna cesta D-106 isprepliće s cestom prema Lokunji, cestom prema Starom gradu i, što je poseban problem, s odvojkom za Svetu Jelenu, predstavlja opasnost za sudionike u prometu i gradska uprava Grada Paga želi taj problem riješiti izgradnjom rotora.

Kako navode prometni stručnjaci, poseban problem tog raskrižja je što ima pet ulaza, odnosno izlaza, a ne četiri kako je to uobičajeno na raskrižjima. Uz to, raskrižje je nepregledno, što je velik problem za normalno odvijanje cestovnog prometa.

Tijekom ljetnih mjeseci Državnom cestom D-106 svakodnevno prođe oko 20. 000 vozila i u to doba godine raskrižje je posebno opasno. Zbog svega toga gradska uprava Grada Paga podržava projekt izgradnje rotora.

Izrađeno je idejno rješenje, a radi se i na tome da se što prije krene s realizacijom projekta. Kako je rekao gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić, izgradnja rotora je od velike važnosti i za otok i za grad Pag i želja je da se što prije krene u realizaciju tog projekta.

Radio Pag


Reci što misliš!