Događaji

u obilasku gradilišta

Gradonačelnik Dukić: Svaki kvart u gradu dobit će kanalizaciju

Gradonačelnik Dukić: Svaki kvart u gradu dobit će kanalizaciju
Hrvoje Jelavić/PIXSELL

U sklopu programa gradnje i rekonstrukcije prometnica na području grada Zadra u tijeku su radovi na dva prometna pravca, u Ulici Nikole Tesle i Ulici Mile Gojsalić. Gradilišta je obišao gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima poručivši uz ostalo kako će svaki kvart u Zadru dobiti kanalizaciju.

Nakon što je završena prva faza rekonstrukcije Ulice Nikole Tesle u dužini od 340 metara nastavljena je izgradnja kralježnice sustava fekalne i oborinske odvodnje za cjelokupno područje Plovanije, Skročinih, Višnjika, i kvartova prema Ulici Hrvatskoga Sabora, a rok završetka radova ove faze je sredina lipnja – kazao je ovom prigodom pročelnik Darko Kasap.

"Ovdje se radi na dubinama od preko 4 metra, oborinski kolektor od Ø 800 i fekalni kolektor od Ø 315, javna rasvjeta, nogostup i sva ostala infrastruktura će biti ugrađena u ovoj Ulici Nikole Tesle a onda i stvoreni preduvjeti da se ona grana u sve ostale ulice na lijevu i desnu stranu."

Paralelno se dovršava projekt rekonstrukcije Ulice Jakova Šubića od Cezana sve do Splitske ulice koja će biti nastavak na Bihaćku odnosno sve do magistrale.

 "Znači to je nova transverzala na području grada koja nastaje, koja će jednim velikim dijelom rasteretiti promet na području cjelokupnoga i Višnjika i Plovanije, i paralelno sa svim onim nedavno potpisanim ugovorima s Hrvatskim cestama izlaz Put Biliga na Ulicu Hrvatskog sabora i rekonstrukciju odnosno projektiranje, izgradnju nove obilaznice Hrvatskoga sabora."

U Ulici Mile Gojsalić također će se izgraditi sva ulična infrastruktura - sustav odvodnje, nogostup javna rasvjeta - a projekt je vrijedan milijun i 40 tisuća kuna. Ostatak toga dijela grada, kazao je također Kasap, u sustavu je aglomeracije Kožino-Zadar-Petrčane.

 "Koja će vrlo skoro krenuti… Znači mi smo s ovim interventnim projektima pokrili sve ono što nije bilo, kao ni ova Ulica Nikole Tesle, što nije bilo u dijelu aglomeracije i koje financiramo praktički vlastitim sredstvima."

Svaki kvart u Zadru će dobiti kanalizaciju – poruka je zadarskog gradonačelnika Branka Dukića.

"Zato želim poručiti da idemo s novom infrastrukturom u te rubne dijelove grada. U ove četiri godine, još jednom ponavljam, napravit ćemo posao koji se radi za 30 godina" - kazao je zadarski gradonačelnik.


Reci što misliš!